Super League: Οι εκτιμήσεις Τσαλίκη για τη νέα Ξάνθη και τη μη μεταγραφή του Ζίβκοβιτς

 

Στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για την Ξάνθη της επόμενης σεζόν, την μη μεταγραφή του Ζίβκοβιτς αλλά και τον Ηρακλή μετά το φιλικό που έδωσε στα Πηγάδια, μίλησε ο τιμ μάνατζερ της ξανθιώτικης ομάδας Κώστας Τσαλίκης.

«Κρατήσαμε τον βασικό κορμό, δεν είχαμε πολλές αλλαγές. Είχαμε τις τελευταίες ημέρες την απώλεια του Σβάρνα που πήγε στην ΑΕΚ, αλλά θα την καλύψουμε. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν ελάχιστες για να επηρεάσουν την ομάδα», σχολίασε ο Τσαλίκης για τη νέα Ξάνθη.

Για την παραμονή του Ζίβκοβιτς ανέφερε: «Για μένα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας με διαφορά στη Super League. Με την εξαιρετική δεύτερη σεζόν που έκανε περιμέναμε ότι κάτι θα προχωρήσει, όμως δεν προχώρησε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Παίζουν ρόλο πράγματα όπως οι λεπτομέρειες, το τάιμινγκ και η τύχη».

Για τον Τάσο Κατσαμπή ανέφερε: «Ο Κατσαμπής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι παιδί του Ηρακλή, σημαία του Ηρακλή αυτή τη στιγμή. Ανθρώπους σαν τον Τάσο πρέπει να τους σέβονται, να τους εκτιμούν και να χαίρονται που είναι κοντά τους».
Για τον Παύλο Μυροφορίδη: «Βοήθησε πολύ τον Ηρακλή με τον ερχομό του. Έβαλε δύσκολα στον Μπαξεβάνο με την καλή έννοια. Υπάρχουν παιδιά που ξεκίνησαν κανονικά την προετοιμασία και είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Βέβαια αυτοί που υστερούν είναι οι πιο έμπειροι και μπορούν να το διαχειριστούν διευκολύνοντας τον Μπαξεβάνο».
Τέλος, για τον νέο Ηρακλή: «Έχει ρόστερ με εμπειρία, συστατικό το οποίο είναι βασικό για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Θέλει χρόνο, δεν είναι έτοιμος και είναι απόλυτα λογικό αυτό. Πρέπει να κάνει υπομονή ο κόσμος, να μην περιμένει τρελά πράγματα στην αρχή. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος. Όταν μέσα σε μια εβδομάδα έρχονται 13 παίκτες χρειάζεται χρόνος. Και ο κόσμος πρέπει να δώσει αυτόν τον χρόνο».