Κόπηκε στα τεστ του Καρπενησίου και «τελειώνει» από διεθνής ο Χασάν Κούλα

 

Αρχισε την περασμένη Παρασκευή 17/8 το σεμινάριο διαιτητών και βοηθών στο Καρπενήσι και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 21/8.

Όπως έγινε γνωστό, στα αγωνιστικά τεστ που έγιναν το Σάββατο 18/8 δεν κατάφεραν να τα περάσουν ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς (της ΕΠΣ Πέλλας) ο οποίος μπήκε τον περασμένο Ιούνιο στον πίνακα ενώ από τους βοηθούς δεν τα έβγαλαν ο Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας) και ο Χασάν Κούλα (Ξάνθης), ο οποίος είναι και διεθνής.

Ο Χασάν Κούλα που για πολλά χρόνια αναδεικνύονταν καλύτερος διαιτητής σε όλα τα αθλήματα στην Θράκη στην ετήσια ψηφοφορία του ThrakiSportS είχε περιπέσει σε δυσμένεια πέρυσι λόγω μιας λάθος υπόδειξης σε βάρος του ΠΑΟΚ και για τον λόγο αυτόν είχε μπει στο ψυγείο για αρκετούς μήνες από την ΚΕΔ.

Οι διαθέσεις της τελευταίας φάνηκαν και φέτος καθώς δεν είχε οριστεί μέχρι στιγμής σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Μετά την αποτυχία στα τεστ του Καρπενησίου θα ξαναμπεί λογικά στο ψυγείο μέχρι να του δοθεί η δεύτερη ευκαιρία να τα περάσει, όπως έγινε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Ωστόσο θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο ότι ο Χασάν Κούλα που είναι ο μόνος θρακιώτης διαιτητής ή βοηθός που κατάφερε να γίνει διεθνής τα τελευταία 20 χρόνια, από την εποχή του κομοτηναίου Νίκου Κακουλίδη, δεν θα πάρει το σήμα του διεθνούς για τη νέα σεζόν και θα αντικατασταθεί από «νέο αίμα».

Κατά τα άλλα, στην πρώτη ημέρα του σεμιναρίου στο Καρπενήσι το πρόγραμμα περιλάμβανε γραπτές εξετάσεις, συνεντεύξεις των διαιτητών από τα μέλη της ΚΕΔ και ψυχολογικές εξετάσεις.  Όπως είχε γίνει γνωστό από την ΕΠΟ οι διαιτητές πήραν τα εργόσημα που αντιστοιχούσαν στα χρήματα που τους οφείλονταν για τις περσινές διαιτησίες.

Επίσης πήραν δώρο από ένα ρολόι polar που θα χρησιμοποιούν στους αγώνες.