Ο Γιάννης Μπόσβελης μιλά για τη συμφωνία του Αβάτου με τον Ορφέα, τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν και το δικό του… παρελθόν

 

Συνέντευξη στον Κώστα Καραγιάννη

Ο Γιάννης Μπόσβελης είναι ένας εκ των θεμέλιων λίθων της πορείας του Άρη Αβάτου από το ερασιτεχνικό στη Γ΄Εθνική τα τελευταία χρόνια.

Είναι αυτός που κλείνει τις μεταγραφές της ομάδας, αυτός που κάνει τις δημόσεις σχέσεις και διαχειρίζεται τις σελίδες της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αυτός που τρέχει και μαζεύει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και αυτός που εκπροσωπεί την ομάδα σε συγκεντρώσεις της ΕΠΣ, αλλά και της ΕΠΟ.

Έτσι, με δεδομένο ότι στα πέντε χρόνια ενασχόλησής του πλέον με την ομάδα του Άρη Αβάτου και το γεγονός πως αποτελεί τον άνθρωπο για όλες τις δουλει’ες της ομάδας, το ThrakiSportS τον προσέγγισε για να μας μιλήσει για τις εμπειρίες του και τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας.

Θ.S. Πως προέκυψε η συγκατοίκηση με τον Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ τη νέα σεζόν;

Γ.Μ: Έγινε από κοινού, και από τις δύο διοικήσεις των ομάδων η αντίστοιχη κίνηση για να χτίσουμε τις σχέσεις μας πλέον σε νέες βάσεις. Έτσι η διοίκηση του Άρη Αβάτου πρότεινε τη νέα σεζόν να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο γήπεδο, το γήπεδο του ΑΟΞ και η διοίκση του Ορφέα Ξάνθης και ο Μπάμπης Χατζημεστής συμφώνησαν. Έτσι, συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες, ενημερώθηκε η ΕΠΟ για να μπει ο κλειδάριθμος κι έτσι τη νέα σεζόν ελπίζουμε ο κόσμος να στηρίξει και τις δύο ομάδες που θα παίζουν εντός της πόλης.

Θ.S. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας του Άρη Αβάτου φέτος, στη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική;

Γ.Μ: Στόχος είναι να πλασαριστούμε ακόμα καλύτερα απ’ότι πέρυσι, στην παρθενική μας παρουσία στη Γ’ Εθνική. Συνεπώς, με δεδομένο πως πέρυσι τερματίσαμε πέμπτοι στη βαθμολογική κατάταξη, φέτος στόχος είναι ει δυνατόν να είμαστε μέσα στην πρώτη τριάδα.

Θ.S. Ποιες ομάδες θεωρείς ως φαβορί για την διεκδίκηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής;

Γ.Μ: Φέτος, στον όμιλο μας υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Η Καβάλα, μαζί με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου είναι τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να δούμε πως και με ποιούς παίκτες θα κατέβει στο πρωτάθλημα και ο Πανσερραϊκός, αφού μιλάμε για μια ιστορική ομάδα που έχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο και μπορεί να διεκδικήσει οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα μετά είμαστε εμείς, είναι ο Αετός Ορφανού που κράτησε έναν πολύ καλό κόουτς και φέτος, και ο Νέστος Χρυσούπολης που και φέτος ενισχύθηκε πολύ.

Θ.S. Υπάρχουν άλλες κινήσεις στο μεταγραφικό πλάνο της ομάδας για τη φετινή μεταγραφική περίοδο;

Γ.Μ: Έχουμε σχεδόν κλείσει το ρόστερ της ομάδος ενόψει της νέας σεζόν. Οι δύο τελευταίες μεταγραφές που ανακοινώσαμε ήρθαν για να προσθέσουν ακόμα περισσότερο βάθος και να κλειδώσουν το ρόστερ μας και υπάρχει μονάχα ένα ενδεχόμενο να έρθει ακόμα ένα νεαρός ποδοσφαιριστής στη θέση του τερματοφύλακα.

Θ.S. Έχετε κάνει κάποια κρούση στην μεγάλη ομάδα της πόλης, τον ΑΟΞ, ώστε οι παίκτες που δεν παίζουν εκεί να έρθουν δανεικοί και να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε εσάς;

Γ.Μ: Ναι, έχουμε κάνει κρούσεις στην ΠΑΕ για να δώσει κάποιους παίκτες που δε θα έπαιζαν σε αυτήν δανεικούς σε εμάς, αλλά απ’ότι φαίνεται η ομάδα θέλει οι παίκτες αυτοί να πάρουν συμμετοχές σε υψηλότερο επίπεδο και όχι στη Γ’ Εθνική.

Θ.S. Δυο λόγια για τον μέχρι πρότινος προπονητή σας, Κυριάκο Κετσιεμενίδη, που γυρνά την επόμενη σελίδα στην προπονητική του καριέρα, αναλαμβάνοντας τον Νέστο;

Γ.Μ: Ο Κυριάκος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε εμάς, έμεινε τρία χρόνια, τα οποία ήταν άκρως επιτυχημένα και για εμάς σαν ομάδα και για τον ίδιο, αφού κατέκτησε το νταμπλ στην ΕΠΣ Ξάνθης τη δεύτερη σεζόν και πέρσι κράτησε την ομάδα στη Γ’ Εθνική και μάλιστα σε καλή θέση, ενώ παράλληλα πήρε και το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια, σε μια δύσκολη προσπάθεια που θα έχει στον Νέστο Χρυσούπολης και περιμένουμε να τον δούμε τη νέα σεζόν.

Θ.S. Σας δίνει περισσότερο κίνητρο το γεγονός πως στο γήπεδο του ΑΟΞ ενδεχομένως να έχετε περισσότερο κόσμο;

Γ.Μ: Πέρυσι στη Φελώνη είχαμε σχεδόν 1.000 φίλους της ομάδας σε κάθε εντός έδρας μας, παρ’όλο που ήταν εκτός πόλης. Ελπίζουμε φέτος, όχι μόνο να κρατήσουμε αυτό το κόσμο, αλλά με δεδομένο ότι θα παίζουμε μέσα στη πόλη να τον αυξήσουμε κιόλας και να μας δώσει ώθηση με τη φωνή και τη στήριξή του.

Θ.S. Πως προέκυψε η συνεργασία του με τον Άρη Αβάτου και τους αδερφούς Κοτόπουλους;

Γ.Μ: Γνωριζόμασταν από παλιά και ήμασταν φίλοι με τον Γιάννη Κοτόπουλο. Κάποια στιγμή γνώρισα και τον πρόεδρο της ομάδας, τον Ηλία Κοτόπουλο, και μετά από ένα διάστημα παρέας και με αυτόν, μου πρότεινε να αναλάβω Γενικός Αρχηγός της ομάδας. Διανύω πλέον τον πέμπτο χρόνο στην ομάδα, και ήδη έχω αρκετές επιτυχίες να θυμάμαι, όπως τα τρία πρωταθλήματα που πήραμε, τα δύο κύπελλα, αλλά και η πέμπτη θέση στην Γ’ Εθνική.

Θ.S. Η ενασχόλησή του παλαιότερα και με τη δημοσιογραφία πως προέκυψε;

Γ.Μ: Από παλιά μου άρεσε η δημοσιογραφία και έγραφα σε κάποιες τοπικές εφημερίδες για το ερασιτεχνικό κυρίως ποδόσφαιρο κυρίως και τον ΑΟΞ, που παρακολουθούσα και παρακολουθώ ακόμα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του Στάθη του Παπαδόπουλου, μέσω του ραδιοφωνικού του σταθμού αλλά και των συνεργατών που ψάξαμε και βρήκαμε, καταφέραμε για έναν χρόνο να έχουμε μια εκπομπή με την ζωντανή εξέλιξη των αγώνων της ΕΠΣ Ξάνθης. Τελικά για λόγους, όμως, δεοντολογίας, αφότου ανέλαβα στον Άρη Αβάτου έπρεπε να εγκαταλείψω την δημοσιογραφία, αν και ομολογώ πως αν μπορούσα και μου δινόταν η ευκαιρία θα την συνέχιζα ακόμα.

Θ.S. Ένα μήνυμα προς το Ξανθιώτικο φίλαθλο κοινό και ιδιαίτερο τον κόσμο του Αβάτου;

Γ.Μ: Θέλουμε να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο, να χειροκροτήσει τις προσπάθειες όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και όλων των ομάδων της Ξάνθης. Για τους φιλάθλους του Αβάτου ότι και να πω είναι λίγο, είναι ο πραγματικός λόγος που αξίζει να ασχολείσαι με τα δρώμενα της ομάδας τους για αρκετές ώρες. Θέλουμε όμως τη στήριξη και από το υπόλοιπο φίλαθλο κοινότης Ξάνθη και να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους ανταμείψουμε για τον χρόνο και τη βοήθειά τους.