Super League: Επέστρεψε με πενταετές συμβόλαιο και επίσημα ο Στράτος Σβάρνας στην ΑΕΚ

 

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την επιστροφή του Στράτου Σβάρνα από την Ξάνθη, με τον 21χρονο αμυντικό να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών ως το καλοκαίρι του 2023.

Η ΑΕΚ άσκησε το δικαίωμα που είχε για την επαναγορά του παίκτη, με τον 21χρονο Έλληνα στόπερ να υπογράφει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την Ένωση μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 θέμα που έφερε πρωτο στην επιφάνεια το thrakiSportS . Ο Σβάρνας θα αποτελέσει έτσι τον πέμπτο κεντρικό αμυντικό στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, μαζί με τους Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου και Τσόσιτς.

Ο Σβάρνας θα αγωνίζεται με το νούμερο 24 στην πλάτη και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην ΑΕΚ ανέφερε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου:

«Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στην ομάδα που με έκανε επαγγελματία και είμαι έτοιμος να την βοηθήσω πολύ πιο ουσιαστικά σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμά μου. Όταν είχα έρθει για πρώτη φορά ήμουν ακόμα σε πολύ νεαρή ηλικία, αλλά πλέον πιστεύω ότι μπορώ να ενισχύσω άμεσα την ΑΕΚ. Βρίσκω μια ομάδα που είναι γεμάτη από σημαντικούς ποδοσφαιριστές, που είναι πρωταθλήτρια και που είναι έτοιμη να επιστρέψει στο Champions League και ανυπομονώ να φορέσω ξανά τη φανέλα της και να γράψω κι εγώ τη δική μου ιστορία μαζί της. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με πίστεψαν και με έφεραν πίσω στην ΑΕΚ και θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Στράτου Σβάρνα από τον ΑΟ Ξάνθη. Ο ποδοσφαιριστής επιστρέφει στην ομάδα μας μετά από δύο χρόνια και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών.

Ο Στράτος Σβάρνας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου 1997 και αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Ηρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2014 από την Τριγλία Ραφήνας, ενώ χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Παίδων και την Εθνική Νέων. Το 2016 δόθηκε με μεταγραφή στην Ξάνθη, με την οποία αγωνίστηκε σε 25 αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Στην ΑΕΚ θα φοράει τη φανέλα με το Νο 24.

Στράτο, καλώς ήρθες ξανά στο σπίτι σου».