Στην αγκαλιά του πατέρα του Νίκου ο Δημήτρης Κούκλατζης μετά από 5,5 μήνες! Πάτησε Ελλάδα ξημερώματα της Παναγίας…

 

Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη έπειτα από την απελευθέρωσή τους. 

Εκεί, τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, αλλά και οι γονείς τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, τους παρέλαβαν από την Αδριανούπολη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και στις 3.18 π.μ. προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι ο  Καμμένος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Έλληνες στρατιωτικούς, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Αδριανούπολη για την πατρίδα.

Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, φορώντας τις στολές τους, κατέβηκαν από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με άγημα του στρατού να τους αποδίδει τιμές. Στη συνέχεια, οι δύο στρατιωτικοί είχαν ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ αμέσως μετά έφτασε η στιγμή που περίμεναν καιρό. Έτρεξαν στους γονείς τους που τους αγκάλιασαν σφιχτά, εμφανώς συγκινημένοι.

Αμέσως μετά την άφιξή τους και την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία και οι δύο στρατιωτικοί μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης για λίγη ώρα και στη συνέχεια οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης επρόκειτο να μεταβούν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος μετέβη στην Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ’ Σώμα Στρατού για να ανάψει ένα κερί, όπως είπε, και να ευχαριστήσει για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης. Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση του ιστορικού του Ορέστη Ορεστιάδας Νίκου Κούκλατζη και φυσικά της συζύγου του που μετά από 5,5 μήνες αγκάλιασαν και πάλι το παιδί τους.