Με πίστη και αισιοδοξία ρίχνεται η Εθνική στους αγώνες της Αλεξανδρούπολης για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ

 

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ανδρών, ενόψει της πρεμιέρας των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με το Λουξεμβούργο.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης, ο ταμίας της Ε.Ο.ΠΕ. Τάκης Καβαλιεράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξανδρούπολης  Κώστας Γκοτσίδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος και ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας.

H Εθνική κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Αυγούστου με το Λουξεμβούργο, αναμέτρηση που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 στις 21.30. Ο προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει 18 παίκτες στην διάθεσή του, θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή ποιους θα αποκλείσει από την αποστολή και εκτίμησε ότι η Εθνική έχει όλα τα φόντα να προκριθεί.

«Η προετοιμασία ξεκίνησε δύσκολα και ήταν τέτοιος ο προγραμματισμός μας και οι σκέψεις που είχαμε για το πως θα λειτουργήσουμε την ομάδα, που δεν το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό για λόγους δικούς μας, που αφορούσαν την ομάδα. Στις πρώτες μέρες δεν τα καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε ως ομάδα. Στη συνέχεια ξαναβρήκαμε τον δρόμο μας και αρχίσαμε να λειτουργούμε όπως πρέπει. Εκμεταλλευθήκαμε σε αυτό την δεύτερη σειρά των φιλικών, μας έδωσε η ομάδα τα στοιχεία που επιθυμούσαμε και πλέον ελπίζουμε να φέρουμε μια πρόκριση μετά από τόσα χρόνια. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Εχουμε έναν τουλάχιστον δύσκολο αντίπαλο αλλά εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε», είπε αρχικά ο Ανδρεόπουλος.

Σε ερώτηση του Γιώργου Πανταζίδη για την παραίτηση του πριν δύο εβδομάδες ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Εμένα δεν μου αρέσει να μιλάω. Αισθάνθηκα μία περίοδο ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως εγώ  ήθελα. Άρα έπρεπε να κάνω κάτι. Έπρεπε να πάρω μία δύσκολη απόφαση και την πήρα για το καλό της Εθνικής. Την άποψή μου κατάφεραν να την αλλάξουν οι αθλητές μου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο αυτό που έκανα, ξέρω όμως ότι λειτούργησε. Στη συνείδηση και το μυαλό όλων πρέπει να υπάρχει η Εθνική Ομάδα». Σε άλλη ερώτηση αν έχουν αποκλειστεί κάποιοι παίκτες, απάντησε: «Έχω 18 αθλητές τους οποίους εμπιστεύομαι και μέχρι την τελευταία στιγμή τους προπονώ για να μπορέσω να τους έχω όλους στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε με μεγάλη δυσκολία τι χρειάζεται η ομάδα για κάθε παιχνίδι. Μπορεί μάλιστα να αλλάζει σύνθεση σε κάθε ματς».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας ανέφερε για την κρίση που πέρασε η Εθνική Ομάδα: «Πολλά πράγματα έγιναν, κάποια πράγματα όμως δεν έγιναν που γράφτηκαν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ανεξαρτήτως τι έγινε, το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Ίσως εκείνο το βράδυ καταλάβαμε τι σημαίνει Εθνική και ανοίξαμε όλοι τις καρδιές μας. Εκείνη τη βραδιά ειπώθηκαν πράγματα που δεν είχα ξανακούσει να λέγονται σε συνάντηση Ενικής Ομάδας. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κλίμα τώρα μεταξύ μας είναι καλύτερο από πριν. Δεν ξέρω αν ειναι ο καλύτερος τρόπος αυτός, αλλά λειτούργησε. Είμαστε η αφρόκρεμα του αθλήματος στην χώρα μας. Δεν βλέπω πλην τραυματιών άλλους παίκτες, δεν έχουμε άλλη δεξαμενή, που θα μπορούσαν να είχαν κληθεί. Το επίπεδο και στις προπονήσεις είναι πολύ ανεβασμένο και τα παιδιά που αγωνίζονται εξωτερικό τους έχει βοηθήσει να δείξουν ακόμα περισσότερο το ταλέντο τους. Δεν θέλω να μείνω σε πράγματα που έγιναν ή που δεν έγιναν. Οι δικαιολογίες πρέπει να μείνουν απ’έξω. Δεν υα πω ότι είμαστε φαβορί αλλά είμαστε αναγκασμένοι, είναι υποχρέωσή μας να πάρουμε την πρόκριση».

Νωρίτερα, στο ίδιος μήκος κλίματος, ο Γιώργος Πετρέας είχε αναφέρει: «Για τα παιχνίδια που έρχονται, ξεκινάει ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο αρχής γενομένης από αύριο με το Λουξεμβούργο. Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ανυπομονησία. Είμαι από τα παιδιά που ήταν το 2009 στο τελευταίο Ευρωπαϊκό της Εθνικής και ξέρω πόσο μας έχει λείψει όλα αυτά τα χρόνια. Ευελπιστώ να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, τους έχουμε ανάγκη στο γήπεδο για να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο για την Ελλάδα». Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ανέφερε: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο με συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες και θα πρέπει να το χειριστούμε καλά όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε δυνατά στο τουρνουά με αντίπαλο το Λουξεμβούργο και να πάρουμε την πρόκριση στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Πρώτοι είχαν μιλήσει οι εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης καλωσόρισε και επίσημα εκ μέρους της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη την Εθνική Ανδρών στην Αλεξανδρούπολη. «Από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την ομάδα για να μην της λείψει τίποτα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο γήπεδο αλλά όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η καρδιά του βόλεϊ χτυπάει στην Αλεξανδρούπολη και καλώ όλο τον κόσμο της πόλης και της περιφέρειας να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την Ελλάδα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική».

Ο Κώστας Γκοτσίδης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξανδρούπολης ανέφερε: «Είμαι περήφανος και νιώθω μεγάλη τιμή που η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών βόλεϊ έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Για εμάς τους Αλεξανδρουπολίτες η πόλη μας είναι το βόλεϊ και το βόλεϊ η Αλεξανδρούπολη. Η αγάπη του κόσμου για το άθλημα είναι μεγάλη και κρατάει δεκαετίες. Με την ίδια θέρμη είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την Ελλάδα στα δύο αυτά παιχνίδια. Δώσαμε ό,τι ήταν δυνατό για να γίνει μία ολοκληρωμένη προετοιμασία και εύχομαι να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να βρίσκονται στο γήπεδο παρά την δύσκολη ημέρα».

Τέλος, εκ μέρους της ΕΟΠΕ μίλησε ο ταμίας της Τάκης Καβαλιεράκης που όπως έκαναν Πετρέας και Ανδρεόπουλος, ευχαρίστησαν για τη μεγάλη βοήθεια τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. «Εκ μέρους του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτσου ευχαριστούμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την μεγάλη βοήθεια που μας προσέφερε. Αν δεν υπήρχε αυτή η βοήθεια, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε ως Ομοσπονδία να αντεπεξέλθουμε. Κάνω κάλεσμα στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης να έρθουν στο κλειστό γυμναστήριο να θαυμάσουν τα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here