Αιχμές του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για προπαγάνδα των αθλητικών επιτυχιών από την ΕΡΤ

 

Ένα σχόλιο της Βάσως Μόραλη, της καβαλιώτισσας πρώτης γυναίκας αθλητικογράφου της ΕΡΤ που έσπασε το κατεστημένο των ανδρών στις μεταδόσεις αγώνων, αναφορικά με τις ελληνικές επιτυχίες της περασμένης εβδομάδας σε στίβο, ενόργανη γυμναστική, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία και τένις στάθηκε αφορμή για να ασκήσει δημόσια κριτική σε βάρος της ΕΡΤ και του τρόπου κάλυψης αυτών των επιτυχιών ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

Ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης έγραψε συγκεκριμένα στο facebook: «Όλα καλά ως φανταστικά Το μόνο αρνητικό ότι αύριο το πρωί στη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ θα δείξουν πέντε λεπτά στιγμιότυπα και ένα τέταρτο εμετικη προπαγάνδα με αποτέλεσμα στο τέλος να την πληρώνουν τα παιδιά Όπως χθες που οι ανεκδιηγητοι μας έλεγαν ότι αποδίδει καρπούς η συλλογική και συνολική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια στον ΣΕΓΑΣ».

Το σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Μαμουζέλου, που αφενός προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου έχει ενασχόλιση με τα διοικητικά του ΣΕΓΑΣ: «Εντάξει καλή η κριτική, καλές οι επιφυλάξεις, αλλά έχετε στοιχεία ή επιχειρήματα ότι η φανερή βελτίωση συνολικά στο στίβο τα δυο τρία τελευταία χρόνια δεν είναι και αποτέλεσμα μιας προγραμματισμένης και συντονισμένης από τα πάνω, δηλ. από το ΣΕΓΑΣ, δουλειάς;».

Ο Ζαγναφέρης απάντησε: «Όλες οι Ομοσπονδίες με ανακοινώσεις σχεδόν κάθε χρόνο μιλούν για εγκατάλειψη και για υποχρηματοδοτηση έως μηδενική χρηματοδότηση Εσείς τα γράφετε αποσυναδελφικη αλληλεγγύη και καλά κάνετε εμένα όμως γιατί τον αθλητισμό τον παρακολουθώ από τότε που γεννήθηκα μου θυμίζουν τον από θανόντα Σισμανη όταν στην ΥΕΝΕΔ έκανε ολόκληρα αφιερώματα για την συμβολή της χούντας στα ρεκόρ των Παπανικολάου και Παπαγεωργοπουλου».

Αμεση η ανταπάντηση και από τον Μαμουζέλο: «Νομίζω ότι άθελα ή ηθελημένα μπερδεύετε δύο άσχετα πράγματα. Οι Ομοσπονδίες καλά κάνουν και διεκδικούν οικονομική στήριξη από το Κράτος ή νιώθουν ότι έχει κοπεί πολύ η χρηματοδότησή τους σε σχέση με το παρελθόν…. Το ότι όμως η κάθε μία δουλεύει και επιδιώκει την άνοδο του αθλήματός της, μέσα από κάποιο πρόγραμμα, διαδικασίες και στελεχικο-προπονητικό δυναμικό κ.α. είναι μια άλλη πραγματικότητα. Και στο ΣΕΓΑΣ (και δεν έχει καμιά σχέση αυτό με την όποια στενότερη ή χαλαρότερη σύνδεση διατηρώ…) και στην περίοδο της κρίσης και πολύ περισσότερο επί προεδρίας Κ. Παναγόπουλου απ’ το 2012, έγιναν πολλά ώστε να δουλέψουν καλύτερα και στοχευμένα αθλητές και προπονητές με έμφαση μάλιστα στην αποφυγή κάθε είδους παραβίασης των κανόνων για το ντόπινγκ… Τί σχέση έχουν αυτά με την προπαγάνδα της Χούντας;».

Καταληπτικό σχόλιο σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης:  «Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σας και τις προσπάθειες σας Αν όντως εξαλειψατε το ντόπινγκ που δυστυχώς δεν πείθεται ο κόσμος θερμά συγχαρητήρια Εγώ κρίνω την επικοινωνιακη παρουσίαση των γεγονότων που πάντα από την ΕΡΤ είναι απαράδεκτα προπαγανδιστικη»