Κύπελλο Ελλάδος: Εντός Άβατο και Σιδηροχώρι, στο Παραλίμνι οι Φέρες! Τα ζευγάρια της α’ φάσης…

 

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή η κλήρωση για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με την συμμετοχή και τριών ερασιτεχνικών ομάδων από την Θράκη.

Ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Ξάνθης Άρης Αβάτου κληρώθηκε με αντίπαλο τον Εθνικό Κεραμιδίου Πιερίας στην Ξάνθη

Η κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου Θράκη Φερών κληρώθηκε με αντίπαλο τον περσινό πρωταθλητή στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής Απόλλωνα Παραλιμνίου στις Σέρρες.

Η εκπρόσωπος της ΕΠΣ Θράκης Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (μετέχει ως φιναλίστ αφού δεν δηλώθηκε η Δόξα Προσκυνητών) κληρώθηκε με αντίπαλο την ΑΟ Καρδίας της ΕΠΣ Μακεδονίας στην Κομοτηνή.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26 Αυγούστου και είναι νοκ άουτ, δηλαδή σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι με τους νικητές να προκρίνονται στην επόμενη φάση, όπου θα παιξουν και πάλι μεταξύ τους οι ερασιτεχνικές ομάδες.

Σε σχέση με τον δικό μας γεωγραφικό όμιλο προέκυψαν ακόμα τα ζευγάρια Ερμής Αμυνταίου – ΑΕ Καλαμπακίουν Δράμας, Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς – Ηρακλής Πολυκάρπης Καστοριάς και ΑΟ Καβάλα – Γιαννιτσά. Οι νικητές παιρνούν στην Β’ Φάση.

Στην Γ’ Φάση όταν θα έχουν απομείνει 16 ερασιτεχνικές θα κληρωθούν με τις 16 επαγγελματικές ομάδες της Football League και οι 16 ομάδες που θα προκριθούν θα περάσουν στην φάση των ομίλων, όπου θα μπουν και οι ομάδες της Super League συμπεριλαμβανομένης της Ξάνθης.

Παρών στην κλήρωση ήταν φυσικά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης. Περισσότερα σε λίγο…