58ος στον Μαραθώνιο του Ευρωπαϊκού στο Βερολίνο ο Μαγγίνας! Καλές εμφανίσεις από τους άλλους Έλληνες

 

Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές μας στον μαραθώνιο, στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που ολοκληρώνεται το βράδυ στο Βερολίνο. 

Ο Κώστας Γκελαούζος βρέθηκε πιο ψηλά από όλους, αφού τερμάτισε στην 44η θέση με 2.22.24, αρκετά κοντά στο 2.21.55 που είναι το ατομικό το ρεκόρ και έδειξε πως στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη καλύτερες παρουσίες.

Στις δύσκολες συνθήκες ενός αγώνα αυτού του επιπέδου κατάφερε να ανταπεξέλθει και ο Παναγιώτης Καραΐσκος στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα. Ο 30χρονος, ο οποίος θεωρείται νέος στο αγώνισμα, τερμάτισε σε 2.25.37 και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ. Παράλληλα έδειξε πως στο μέλλον και έχοντας αποκτήσει περισσότερη τριβή με το αγώνισμα θα είναι σε θέση να διεκδικεί συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις.

Δυστυχώς μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Δήμος Μαγγίνας. Ο Αλεξανδρουπλίτης δρομέρας που έχει πολλές επιτυχίες στις μεγάλες αποστάσεις και τελευταία έχει κάνει στροφή στον Μαραθώνιο, επιτυγχάνοντας να εξασφαλίσει θέσει στην Εθνική Ομάδα και να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο Βερολίνο, τερμάτισε σε 2 ώρες 44 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα καταλαμβάνοντας την 58η θέση.

Στις γυναίκες η 30χρονη Γκλόρια Πριβιλέτζιο τερμάτισε σήμερα στην 26η θέση του μαραθωνίου σε 2 ώρες 38.39, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, γεγονός που αποτελεί από μονό του επιτυχία.  Η Πριβιλέτζιο πλέον θα συνεχίσει την προετοιμασία της με στόχο τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Η Ράνια Ρεμπούλη πήρε θέση εκκίνησης στον μαραθώνιο με στόχο να κυνηγήσει μια καλή επίδοση κι ένα καλύτερο πλασάρισμα. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε τελικά στην 36η θέση με  2.44.32, ωστόσο αναγκάστηκε για αρκετά χιλιόμετρα να τρέχει με ενόχληση στο πόδι. Η έμπειρη αθλήτρια έκανε πληγή στο πέλμα από την τριβή κι ετσι υποχρεώθηκε να ρίξει το ρυθμό της και να μείνει μακριά από αυτό που μπορούσε να κάνει.

Η Σόνια Τσεκίνη δεν πήρε τελικά θέση εκκίνησης, αφού τραυματίστηκε στο ζέσταμα. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μαζούρονακ (Λευκορωσία) με 2.26.22 και ακολούθησαν οι Καλβίν (Γαλλία-2.26.28) και Βράτσοβα (Τσεχία -2.26.31).