Οι δυο ποδοσφαιριστές από τον Έβρο που έδωσαν το «παρών» (και) στο εναρκτήριο ματς της φετινής Premier League

 

O Θανάσης Παρασχούδης και ο Χάρης Καϊσίδης έχουν πολλά κοινά. Κατάγονται από τον Έβρο, σπούδασαν στα ΤΕΦΑΑ και είναι αμφότεροι σήμερα γυμναστές, παίζουν παράλληλα μπάλα σε ερασιτεχνικές ομάδες της ΕΠΣ Έβρου.

Επίσης είναι ΑΕΚ αλλά όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, είναι και… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, τους δόθηκε η ευκαιρια να βρεθούν στο Θέατρο των Ονείρων το βράδυ της Παρασκευής και να παρακολουθήσουν από κοντά το εναρκτήριο παιχνίδι της φετινής Premier League ανάμεσα στην ομάδα του Μουρίνιο και την Λέστερ.

Οι δυο τους ταξίδεψαν στη Μ. Βρετανία με την αφορμή του αγώνα της ΑΕΚ με την Σέλτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, φωτογραφήθηκαν μετά τον αγώνα με τον Εβρίτη της ΑΕΚ, τον προπονητή της Μαρίνο Ουζουνίδη, στο αριστοτεχνικό στήσιμο του οποίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η Ένωση έφυγε χωρίς να ηττηθεί.

Με την ευκαιρία ωστόσο της παρουσίας τους στην Γλασκώβη, οι δυο φίλοι από τον Έβρο αποφάσισαν να οργανώσουν με τέτοιον τρόπο το ταξίδι τους, που έμειναν μερικές ακόμα μέρες στα βρετανικά εδάφη αλλά κατηφόρισαν προς την Αγγλία και βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Old Traford.

Σε αυτό το εναρκτήριο ματς το θέαμα ήταν περιορισμένο (Μουρίνιο γαρ) αλλά το σασπένς υπήρξε μέχρι τέλους. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού Πολ Πογκμπά από το ξεκίνημα του αγώνα, μόλις 224 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, άνοιξε το σκορ επιτυγχάνοντας το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος.

Προς το τέλος του αγώνα, στο 83′ είχαμε το πρώτο επαγγελματικό γκολ στην καριέρα του Λιουκ Σο μετά από 133 άσφαιρα παιχνίδια, για να διαμορφωθεί με διαγώνια προβολή το 2-0 απέναντι στην Λέστερ. Ωστόσο εκεί που όλα έδειχναν ένα ήρεμο βράδυ, ο Βάρντι σε περίεργη φάση διαρκείας έκανε το 2-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κάπου εκεί όλοι τρόμαξαν, ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα, ο προωθημένος Σμάιχελ μετά από κόρνερ, πήγε να κάνει το απόλυτο colpo grosso, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ και κάπου εκεί έληξε το πρώτο παιχνίδι της φετινής σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι δυο γυμναστές – παίκτες στην ΕΠΣ Έβρου.