Φαβορί για μετάλλιο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ο Κώστας Μπανιώτης

 

Ο Κώστας Μπανιώτης προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Βερολίνου, έστω και αν δεν κατάφερε το μεγάλο άλμα που ο ίδιος ήθελε.

Με 2.21μ κατάφερε να είναι στους 12 που ήταν ο αρχικός του στόχος και ελπίζει να συνεχίσει την πολύ καλή παρουσία της Ελλάδας στα άλματα σε αυτή τη διοργάνωση.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τον ΣΕΓΑΣ που δεν αναγνώρισε το 2.31μ που έκανε μίτινγκ στο Καυτανζόγλειο στα τέλη Μαΐου με αποτέλεσμα να κυνηγά μέχρι τέλους το όριο των 2.27μ που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και το οποίο τελικά δεν έπιασε, αλλά παρόλα αυτά δηλώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το αναγνωρίζει.

Μάλιστα, με αυτό το 2.31μ ο Κομοτηναίος άλτης έχει την 4η φετινή επίδοση της σεζόν και την δεύτερη μεταξύ όσων συμμετέχουν στον τελικό, αφού οι δύο πρώτοι δεν μετέχουν σε αυτόν.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει επαναλάβει τόσο μεγάλο άλμα φέτος ο Μπανιώτης, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους.

Επίσης, το σημαντικότερο είναι ότι ο ίδιος ο Μπανιώτης σημασία έχει ότι δηλώνει καλά, είναι αθλητής αγώνων και μπορεί να βγάλει το μεγάλο άλμα στον τελικό.

Αν έρθει μάλιστα αυτό το άλμα και με την πρώτη του προσπάθεια στο μεγάλο ύψος, τότε θα είναι σίγουρο μετάλλιο. Ένα μετάλλιο που του χρωστάει η ιστορία…