Εκτοξεύθηκε στην κορυφή της Ευρώπης η Βούλα Παπαχρήστου! Νέο χρυσό στο Βερολίνο για την Ελλάδα!!!

 

Η Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη, χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου και τρίτο χρυσό, μετά από αυτά της Κατερίνα Στεφανίδη χθες στο επικοντώ και του Μίλτου Τεντόγλου προχθές στο άλμα εις μήκος.

Η Βούλα έκανε πολύ μεγάλο άλμα πάνω από τα 14.70μ στην πρώτη της προσπάθεια αλλά οριακά πάτησε την πλαστελίνη και βγήκε άκυρη. Στο δεύτερο άλμα αν και ήταν πολύ προσεκτική για να μην βγει άκυρη και τραβήχθηκε κάπως, εκτοξεύθηκε και προσγειώθηκε στα 14.60μ που ήταν επίδοση που εξαρχής όλοι γνωρίζαμε ότι δύσκολα θα μπορούσαν να την πλησιάσουν οι άλλες αθλήτριες. Μάλιστα πέτυχε αυτήν την επίδοση με οριακό αρνητικό άνεμο.

Στην συνέχεια η Βούλα Παπαχρήστου κυνήγησε ακόμα μεγαλύτερα άλματα. Για αυτό και βγήκε άκυρη στην 3η αλλά και στην 4η και 5η προσπάθεια, όπου έκανε επίσης μεγάλα άλματα. Εδειξε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και απελευθερωμένη από το άγχος, αφού ήταν αδύνατο να την πλησιάσει κάποια, κυνήγησε την ακόμα μεγαλύτερη επίδοση, έχοντας πλέον και το πλεονέκτημα ότι αγωνιζόταν τελευταία κατά σειρά, έχοντας όλες οι υπόλοιπες ολοκληρώσει τις προσπάθειές τους.

Στο έκτο και τελευταίο άλμα της έκανε 14.32μ αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν χρυσή νικήτρια και είχε ξεκινήσει τα πανηγύρια πριν καν κάνει αυτήν την προσπάθειά της. Η Βούλα Παπαχρήστου πριν δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ είχε ανέβει και πάλι στο βάθρο αλλά στο τρίτο σκαλί κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Πλέον η Θρακιώτισσα εξ αγχιστείας, όπως συνηθίζουμε να την λέμε, ανεβαίνει ακόμα δυο σκαλοπάτια, στην κορυφή της Ευρώπης.