Champions League: Οι δυο Εβρίτες που έφεραν γούρι στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ουζουνίδη με την ΑΕΚ στη Γλασκώβη

 

Θετικό ήταν το ντεμπούτο της νέας ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη απέναντι στη Σέλτικ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στο «Σέλτικ Παρκ» της Γλασκώβης παρουσία 600 περίπου οπαδών της, ανάμεσά τους και δύο συμπατριωτών του προπονητή της Ένωσης από τον Έβρο.

Ο λόγος για τους Θανάση Παρασχούδη που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Άρδα Καστανεών σε διπλό ρόλο παίκτη και γυμναστή και Χάρη Καϊσίδη, επίσης ποδοσφαιριστή σε ομάδες του Έβρου αλλά και γυμναστή, αφού έχει τελειώσει το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Οι δυο τους δεν έχουν κρύψει τα φίλαθλα αισθήματά τους για την ΑΕΚ, την ακολούθησαν στο ταξίδι αυτό στην Σκωτία και μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισαν με μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Ουζουνίδη μια σημαντική ισοπαλία που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον δικέφαλο ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τρίτης 14/8 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Απέναντι στην σίγουρα πιο έτοιμη πρωταθλήτρια Σκωτίας η οποία είχε ήδη πέντε επίσημα παιχνίδια, η εμφάνιση της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ιδιαίτερα θετική αν συνυπολογίσουμε πως για περίπου 40 λεπτά αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Κι όμως όλα είχαν ξεκινήσει καταστροφικά. Μόλις στο 17′ ο ΜακΓκρέγκορ πήρε την μπάλα από πλάγια θέση και γυρνώντας εξαιρετικά το σώμα του έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα, ανοίγοντας το σκορ για την Σέλτικ.

Το τέρμα αυτό ωστόσο αφύπνισε την «Ένωση» η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν πατούσε στο γήπεδο (70-30% η κατοχή για τους γηπεδούχους). Ετσι στο 22′ ο Λιβάγια απείλησε, όπως και ο Μπακασέτας με εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο στο 28′. Η ΑΕΚ επέμεινε και στο 39′ ο Λόπεζ με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Γκόρντον να διώξει σε κόρνερ. Τελικά στο 44′ η ισοφάριση ήρθε από τον Βίκτορα Κλωναρίδη ο οποίος εντόπισε το ρήγμα στην άμυνα της Σέλτικ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκόρντον.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την «Ένωση» να είναι αυτή που πιέζει και να απειλεί με τον Μπακασέτα στο 49′, ωστόσο δύο γρήγορες κίτρινες στο Γαλανόπουλο (μια εκ των οποίων λανθασμένη) έδωσαν στη Σέλτικ το αριθμητικό πλεονέκτημα. Όπως ήταν λογικό οι γηπεδούχοι πήραν στη συνέχεια μέτρα στο γήπεδο και η ΑΕΚ κλείστηκε στην άμυνα, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το αριθμητικό μειονέκτημα χωρίς να δεχτεί τέρμα. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη παρέμειναν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και έφυγαν από τη Σκωτία με προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τρίτης στο ΟΑΚΑ (14/8).