Έζησε από κοντά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Τεντόγλου στο Βερολίνο ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8 μέτρα και 25 εκατοστά στην πέμπτη του προσπάθεια έκανε την καλύτερη επίδοση στον τελικό του μήκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Βερολίνου και θα ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.

Δεν τα είχε καταφέρει τόσα χρόνια πριν ο Κώστας Κουκοδήμος, ούτε επί τόσα χρόνια που πρωταγωνιστούσε ο Λούης Τσάτουμας και τα κατάφερε αυτό το 20χρονο παιδί που μόλις έναν χρόνο πριν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους αλλά τώρα τα κατάφερε να πάρει τον τίτλο τίτλο και στους άνδρες και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να χαρίσει ακόμα πιο σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα.

Την προσπάθειά του έζησαν από κοντά στο Βερολίνο και τέσσερα μέλη του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Στο Βερολίνο βρίσκεται ο αρχιπροπονητής Χρήστος Τσιπουρίδης συνοδεύοντας τους αθλητές Γιάννη Δουλγέρη, Κοσμά Παπαδόπουλο  και Θανάση Τσιπουρίδη. Μια μοναδική ευκαιρία για τους αθλητές του συλλόγου όπου ζουν από κοντά τη μεγαλύτερη διοργάνωση στίβου για το 2018 στηρίζοντας την χώρα μας.

«Αναμένεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία καθώς οι Γερμανοί ξεχωρίζουν στις διοργανώσεις του στίβου τον οποίο και αγαπούν περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Να σημειώσουμε ότι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου έχει φιλοξενηθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 στο οποίο ο μεγάλος Usain Bolt κατέρριψε τα δικά του παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ. (9.58) και 200μ. (19.19) τα οποία διατηρούνται μέχρι και σήμερα!», σημειώνει ο κομοτηναίκος σύλλογος.

Ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής επισκέπτεται για δεύτερη φορά την πόλη του Βερολίνου, η προηγούμενη ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και πήγε για χειμερινή προετοιμασία και φιλοξενήθηκε από τοπική αδελφική ομάδα στίβου. Αυτή τη φορά ωστόσο η επίσκεψη της Tsip Team έχει χαρακτήρα αναψυχής και συλλογής εμπειριών και ήδη αυτό επιτυγχάνεται, με την Ελλάδα να κερδίζει το πρώτο της μετάλλιο και μάλιστα χρυσό στην διοργάνωση.

Η χώρα μας με το χρυσό του Τεντόγλου κατέκτησε το ένατο χρυσό της μετάλλιο στη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ για τρίτη φορά άλτης του μήκους ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη που σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση. Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει  όπως προαναφέρθηκε ο Λούης Τσάτουμας (ασημένιο) το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος (χάλκινο) το 1994 στο Ελσίνκι.

«Η Tsip Team έχει κάνει κι άλλα παρόμοια ταξίδια όπως τον Μάρτιο του 2017 που ταξίδεψε στο Βελιγράδι στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου. Πάμε γερά Ελλάδα!», καταλήγει ανακοίνωση του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής που είχε εκδοθεί πριν τον ελληνικό θρίαμβο του Τεντόγλου στο Ολύμπια Στάντιον του Βερολίνου το βράδυ της Τετάρτης. Και έπεται συνέχεια ελληνικών διακρίσεων…