ΕΠΣ Έβρου: Χωρίς αγωνιστική δράση στην Αλεξανδρούπολη την ώρα των εντός έδρας αγώνων του Εθνικού

 

Πρόταση να μην διεξάγονται αγώνες στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης τις ώρες διεξαγωγή των εντός έδρας αναμετρήσεων του Εθνικού στο «Φώτης Κοσμάς» για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατέθεσε στην διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Απόστολος Παλακίδης.

Στόχος είναι να μην διασπαστούν οι φίλαθλοι, όπως συχνά συνέβαινε κατά την προηγούμενη παρουσία του Εθνικού στη Γ’ Εθνική, οδηγώντας συχνά και σε σφοδρές ανακοινώσεις από την διοίκηση του Εθνικού κατά της ΕΠΣ Έβρου. Επιπλέον, στον Εθνικό αναγνωρίζουν ότι μεγάλο μέρος των φιλάθλων που θα βρίσκονται στο Φώτης Κοσμάς θα είναι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των τοπικών ομάδων.

Με δεδομένο ότι απόγευμα Κυριακής συνήθως διεξάγονται τα ματς της Α’ Κατηγορίας και φέτος η πλειοψηφία των ομάδων στο μεγάλο πρωτάθλημα προέρχονται από τον νότο (πχ Ποντιακός, Ιπποκράτης, Θράκη Φερών, Νίψα, ΑΕΚ Έβρου κλπ) η διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου δεσμεύθηκε να επεξεργαστεί ένα πλάνο ώστε ενδεχομένως τα ματς στους εντός έδρας αγώνες του Εθνικού να μεταφέρονται Δευτέρα ή να αλλάζουν έδρα, εφόσον μπορούν να διεξαχθούν στον Βορρά.

Φυσικά η πρώτη προτεραιότητα θα είναι να μεταφερθούν το Σάββατο, αλλά το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΠΣ είναι ότι δεν διαθέτει ανάλογη δύναμη διαιτητών ώστε να διεξάγονται το απόγευμα του Σαββάτου ταυτόχρονα τα παιχνίδια τόσο για την Α’ όσο και για την Β’ Κατηγορία.