Super League: Άδικη ήττα στα σημεία για τον ανανεωμένο ΑΟΞ στο τελευταίο του φιλικό στο Πράβετς

 

Το Σάββατο το απόγευμα ολοκληρώθηκε το δεύτερο και βασικό στάδιο προετοιμασίας της Ξάνθης στο Πράβετς της Βουλγαρίας με το τέταρτο και τελευτείο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ Λεμεσού.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης ο καυγάς που είχαν ο Κάστρο από πλευράς Ξάνθης με αντίπαλο παίχτη, και προκειμένου να μην αποβληθούν ο ρέφερι της αναμέτρησης ζήτησε και οι δύο να γίνουν αλλαγή από τους προπονητές τους, κάτι που συνέβη άμεσα.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Ξάνθη στο 34ο λεπτό με τον Γέντρισεκ μετά από μπαλιά του Ντουρίτσκοβιτς και αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ που στο τετ α τετ με τον αντίπαλο κίπερ, νικήθηκε, κάτι που έγινε και λίγα λεπτά αργότερα σε νέο σουτ του ίδιου.

Η ΑΕΛ Λεμεσού, έδειχνε να δυσκολεύεται να πατήσει περιοχή και απείλησε ουσιαστικά με κάποια μακρινά σουτ και στημένες φάσεις, αλλά ωραία σουτ των επιθετικών της κυρίως από πλάγια έξω από την περιοχή, τα οποία όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε. Τελικά όμως στο 44′, όμως κατάφεραν να παραβιάσουν πρώτη φορά την εστία του Ζίβκοβιτς, όταν μετά από αδράνεια της άμυνας, ο Μυτίδης προ κενής εστίας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ Λεμεσού ήρθε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, με σκόρερ και πάλι τον ίδιο παίκτη, με τη Ξάνθη να απαντά αρχικά με ένα χαμένο τετ α τετ του Κίκε Μπούλα, και εν συνεχεία να μειώνει σε 2-1 με ωραίο διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής του Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς, σκορ που ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν το τέταρτο φιλικό του ΑΟΞ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, αφού νωρίτερα, είχε κερδίσει με 3-2 την Αλτίν Ασίρ και 1-2 την Μπότεφ Βράτζα ενώ ενδιάμεσα είχε αναδειχθεί ισόπαλη 0-0 με τη Ν. Σαλαμίνα. Στο σημερινό φιλικό, ο Μίλαν Ράσταβατς έδωσε χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές του, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στα μέσα της επανάληψης όταν ο Ντουρίτσκοβιτς με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 κι ενώ είχε προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΛ Λεμεσού σκοράροντας στο τέλος του α’ μέρους και στις αρχές της επανάληψης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς (46′ Γκαραβέλης), Μπαξεβανίδης (60′ Φασίδης), Λισγάρας (60′ Φλίσκας), Σβάρνας (60′ Μελιόπουλος), Συλλά (60′ Κασάδο), Καμαρά (60′ Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (60′ Κίκε), Γέντρισεκ (60′ Σουλεϊμάν), Κάστρο (60′ Φάκης).