ΕΠΣ Ξάνθης: Οριστική η αποχώρηση της οικογένειας Ελευθεριάδη από τον Αστέρα Μαγικού

 

Μια ανάσα όχι μόνο από τη μη συμμετοχή στο προσεχές πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά ακόμα και από την διάλυση βρίσκεται η ομάδα του Μαγικού, το αστέρι της οποίας όπως έχει γράψει το ThrakiSportS εξακολουθεί να τρεμοσβήνει και κινδυνεύει να σβήσει τελείως.

Ο σύλλογος τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μετέχει σχεδόν ανελλιπώς στο τοπικό πρωτάθλημα έχοντας ως βασικό αιμοδότη την οικογένεια Ελευθεριάδη, η οποία ωστόσο αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από την ομάδα εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθεί μια διάδοχη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SportsAddict «έχουν υπάρξει συζητήσεις με διάδοχη κατάσταση που ωστόσο θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες». Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι οριακή και οι πιθανότητες γέρνουν προς το αρνητικό σενάριο, την ώρα που τρέχουν οι προθεσμίες δηλώσεων.

Με ανακοίνωσή της, που υπογράφει ο πρόεδρος του Αστέρα Μαγικού Λεωνίδας Ελευθεριάδης, η οικογένεια Ελευθεριάδη αναφέρει:

Προς ενημέρωση των φίλων του Αστέρα Μαγικού και του φίλαθλου κοινού της Ξάνθης, ανακοινώνουμε την αποχώρηση της οικογένειας Ελευθεριάδη από τη διοίκηση του Αστέρα Μαγικού έπειτα από 27 συναπτά έτη.

Είναι πλέον αδύνατον να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε και να συντηρούμε την ομάδα. Αδυνατώντας λοιπόν να διατηρήσουμε τον Αστέρα ανταγωνιστικό, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια και έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες για συμμετοχή και άλλων μελών στη διοίκηση αλλά και τη χρηματοδότηση του συλλόγου, με λύπη ανακοινώνουμε πως αποχωρούμε από τον Αστέρα Μαγικού και το τοπικό ποδόσφαιρο. Καλούμε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση αυτού του ιστορικού συλλόγου. Παιχνίδια εντυπώσεων με το όνομα της ομάδας μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν.

Στα χρόνια αυτά έγιναν πολλά για τα οποία είμαστε περήφανοι:
– Η ομάδα μετά την 2η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄τοπικής κατηγορίας την χρονιά 2006-2007 έχει σταθερή και ανταγωνιστική παρουσία στην Ά κατηγορία.
– Κέρδισε την αναγνώριση του φίλαθλου κοινού της Ξάνθης αλλά και πανελληνίως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012 με ένα, ομολογουμένως, από τα καλύτερα ρόστερ του τοπικού της τελευταίας δεκαετίας στο οποίο συμμετείχαν έξι παίκτες με καταγωγή από το Μαγικό. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κέρδισε την άνοδο στη Δ΄ Εθνική κατηγορία μέσα από την διαδικασία των μπαράζ με τους πρωταθλητές άλλων 3 νομών κατακτώντας την 1η θέση, έχοντας την καλύτερη επίθεση πανελληνίως και τον πρώτο σκόρερ στη διαδικασία αυτή.  
– Μέσα από την ομάδα αναδείχθηκαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι κέρδισαν τη μεταγραφή τους σε ανώτερη κατηγορία αλλά και σε τμήματα υποδομής ΠΑΕ.

ΥΓ.1 Ζητούμε συγνώμη από τους λιγοστούς φιλάθλους της ομάδας για την απογοήτευση που τους προκαλούμε με αυτή την απόφαση μας.

ΥΓ.2 Στέλνουμε την αγάπη μας και την εκτίμηση μας σε όσους αγωνίστηκαν και εργάστηκαν στην ομάδα σε δύσκολες περιόδους αλλά και σε περιόδους διακρίσεων και κατακτήσεων τίτλων. Εκτιμούμε απεριόριστα την προσπάθεια του προπονητή και των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στον Αστέρα την τελευταία χρονιά και έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του συλλόγου με σκοπό να μη διαλυθεί αυτή η ομάδα-οικογένεια που είχε δημιουργηθεί.

ΥΓ.3 Δίνουμε τις ευχαριστίες μας στον Όμιλο «Πλαστικά Θράκης» και την οικογένεια Χαλιορή για την οικονομική στήριξη που προσέφεραν την προηγούμενη τριετία.

ΥΓ.4 Ευχή μας να μην εγκαταλειφθεί η ομάδα και παρατηρηθεί εικόνα εγκατάλειψης στο γήπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ,
Λεωνίδας Ελευθεριάδη