ΕΠΣ Θράκης: Ο λόγος που μειώνονται σε δέκα οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας

 

Κατά δύο ομάδες λιγότερες, με δέκα δηλαδή, θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης την σεζόν 2019-2020.

Σχετική μνεία είχε γίνει από τον πρόεδρο της Ένωσης Μάνο Γαβριηλίδη και είχε διευκρινιστεί ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τις ομάδες για να καθοριστεί ο τρόπος που θα επέλθει αυτή η μείωση.

Ποιος όμως ο λόγος της μείωσης. Όπως ανέφερε πηγή από την ΕΠΣ Θράκης στο ThrakiSportS, ο λόγος είναι απλά η μείωση των συνολικών αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

Μετά την εμπειρία των τελευταίων ετών έχει διαπιστωθεί ότι το σύστημα με τα πλέι οφ είναι επιτυχημένο αλλά το πρωτάθλημα τραβάει σε μάκρος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε τέλος Μαΐου, σχεδόν ένα μήνα μετά από αυτό της Ξάνθης και του Έβρου και με ορισμένες εμβόλιμες αγωνιστικές να ορίζονται για να ολοκληρωθεί πριν πιάσει καλοκαίρι.

Με τον υπάρχοντα αριθμό των 12 ομάδων έχουμε συνολικά 22 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο και μετά άλλες δέκα στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, σύνολο 32.

Εφόσον ο αριθμός των ομάδων μειωθεί σε δέκα, η κανονική περίοδος θα μειωθεί κατά 4 αγωνιστικές. Θα έχουμε δηλαδή 18. Στα πλέι οφ δεν αλλάζει κάτι, αφού είτε πάμε σε πλέι οφ με 5 ομάδες και πλέι άουτ με 5, είτε σε πλέι οφ με 6 ομάδες και πλέι άουτ με 4, πάλι 10 αγωνιστικές θα έχουμε.

Συνολικά ωστόσο οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα μειωθούν στις 28 από 32 που είναι σήμερα και οι οποίες κρίνονται υπερβολικά πολλές για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, η ΕΠΣ Θράκης βαδίζει ολοταχώς στη μείωση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας αλλά όχι άμεσα, αλλά από την επόμενη περίοδο.