Super League: Με τους κομμένους του Ολυμπιακού (και) ο Γούτας, περιμένει τις αποφάσεις για το μέλλον του

 

Τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας αναζητά ο Δημήτρης Γούτας. Αυτήν την περίοδο ο Θασίτης πρώην στόπερ της Ξάνθης κάνει προπονήσεις στου Ρέντη με τους υπόλοιπους κομμένους του Ολυμπιακού, συμπεριλαμβανομένου του Μανώλη Σιώπη, περιμένοντας να δει σε ποια ομάδα θα καταλήξει και αν θα πάει ελεύθερος ή δανεικός.

Ο ίδιος δεν κρύβει πάντως την προτίμησή του να παίξει ξανά στο εξωτερικό. «Είμαι στην Αθήνα και κάνω προπονήσεις με τους άλλους κομμένους στο Ρέντη και περιμένω να βρω την επόμενη ομάδα. Δεν γνωρίζω αν θα φύγω ελεύθερος ή δανεικός», είπε ο Γούτας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης.

Για τις εμπειρίες του στο εξωτερικό ανέφερε: «Είναι πολύ διαφορετικά. Η οργάνωση, το πρωτάθλημα είναι πιο γρήγορο αλλά είχα στην ομάδα μου δύο Έλληνες. Για αυτό πέρυσι και πρόπερσι ήταν πιο εύκολο να μπω στο κλίμα».

Σε ερώτημα αν δέχτηκε πρόταση από τον Άρη, όπως ακούστηκε, ανέφερε: «Εγώ προσωπικά δε γνωρίζω κάτι. Έχω προτεραιότητα το εξωτερικό. Στόχος μου είναι να βρω μια ομάδα από το εξωτερικό και στη συνέχεια θα δούμε».

Από εκεί και πέρα, ρωτήθηκε για τον πρώην συμπαίκτη του Τσούμπα Ακπόμ που βρίσκεται μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ. «Ναι, ο Τσούμπα ήρθε τον Ιανουάριο στην ομάδα, αμέσως μπήκε στο κλίμα και με την ποιότητα του έκανε τη διαφορά. Είναι παίκτης γρήγορος, δυνατός με καλά τελειώματα. Έχει καλή προσωπικότητα και φαίνεται ότι είναι παίκτης από μεγάλη ομάδα. Η γνώμη μου είναι πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας καλός παίκτης και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω μπορεί να κάνει τη διαφορά γιατί έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά. Δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και βελτιώνεται συνέχεια».

Τέλος, ο Δημήτρης Γούτας ρωτήθηκε αν μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ οι Κίτσιου και Χαρίσης: «Εννοείται πως και ο Στέλιος και ο Χάρης είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Έκαναν πολύ καλή χρονιά στο Βέλγιο και μπορούν άνετα να παίξουν στον ΠΑΟΚ».