Είναι επίσημο: Toro is back! Ανακοινώθηκε ότι επέστρεψε στο λιμάνι ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης

 

Από αργά το βράδυ της Παρτασκευής οι φήμες είχαν φουντώσει, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ανακοινώθηκε και είναι επίσημο γεγονός. Ο 33χρονος Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνική Ελλάδας επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος έπαιξε στους Πειραιώτες από το 2007 ως το 2013, φορά και πάλι την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα ύστερα από μια πενταετία.

Ο “Τόρο” ξεκίνησε ως γνωστόν την καριέρα του από την Ξάνθη το 2002 και το 2007 πήρε μετεγγραφή για τον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος εκεί για έξι χρόνια. Εν συνεχεία, ήρθε το εξωτερικό και η Ιταλία. Το 2013 πήγε στη Ρόμα και στην Αιώνια Πόλη αγωνίστηκε ως το 2016, όταν και μετακόμισε στη Μπολόνια για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας.

Ο Ολυμπιακός προσθέτει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη εμπειρία, που γνωρίζει τις απαιτήσεις της ομάδας, τις ανάγκες της και φυσικά τα κατατόπια στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Επίσης, ένα παίκτη που θα μπορέσει να βάλει τάξη στα αποδυτήρια της ομάδας. Το πιθανότερο, γιατί αυτό δεν ανακοινώθηκε, είναι το συμβόλαιό του να είναι τριετούς διάρκειας.

Ο πρώην αρχηγός των “ερυθρολεύκων” θα βάλει κι εκείνος το χεράκι του στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Πέρα από ακραίος μπακ, έχοντας τη δυνατότητα να παίξει όχι μόνο στο δεξί αλλά και στο αριστερό άκρο της αμυνας, δεν αποκλείεται να δώσει βοήθειες ακόμη και ως στόπερ.

Τον περασμένο Μάρτιο έφτασε τις 96 συμμετοχές με το εθνόσημο, πιάνοντας τον Στράτο Αποστολάκη. Πλέον, στοχεύει στους πρώτους τέσσερις της σχετικής κατάταξης. Ο Τόρο, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο πριν 11 χρόνια με τη γαλανόλευκη, έχει μπροστά του τους  Καραγκούνη (139), Ζαγοράκη (120), Κατσουράνη (116) και Μπασινά (100).