Super League: Διέρρευσε το όνομα του φίλου του Ιβάν Σαββίδη που αγοράζει από τον Πανόπουλο τον ΑΟΞ

 

Ο ελληνικής καταγωγής, Ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Μουζενίδης είναι αυτός που ενδιαφέρεται να πάρει την Ξάνθη από τον Χρήστο Πανόπουλο που με βάση πλέον μπαράζ δημοσιευμάτων φαίνεται ότι αποχωρεί από την ομάδα της Θράκης ή τουλάχιστον από το πρώτο πλάνο αυτής, μετά από 30 χρόνια!

Μια ακριβώς εβδομάδα μετά το δημοσίευμα του zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η ιστοσελίδα fws.gr με άρθρο που υπογράφει ο Άλκης Φιτσόπουλος αποκαλύπτει ότι το «προξενιό» έκανε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, φίλος του Μπόρις Μουζενίδη που έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Χρήστο Πανόπουλο.

Ο Μουζενίδης είναι ο άνθρωπος που έχει γεμίσει με Ρώσους τουρίστες την Ελλάδα, κυρίως στη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Από ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στη Γεωργία κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία στον τουρισμό, να μετατρέψει σε φετίχ για τις Ρωσίδες τις γούνες της Καστοριάς και τώρα να ετοιμάζει ακόμη και αεροπορική εταιρεία με την επωνυμία Ellinair.

Αξιοποιώντας τις γνωριμίες του σε Ελλάδα και Ρωσία, ο δραστήριος ομογενής επιχειρηματίας κατάφερε μέσα σε 20 χρόνια να στήσει τη δική του αυτοκρατορία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας μπίζνες με τις μεγάλες αδυναμίες των Ρώσων, ήτοι τις ζεστές γούνες τον χειμώνα και τον καυτό ήλιο με τη δροσερή θάλασσα το καλοκαίρι.

Πλέον ο όμιλος Μουζενίδη επεκτείνεται μετά τον τουρισμό στο real estate και τις αερομεταφορές και ενδεχομένως η Ξάνθη να ενδιαφέρει για τον επιπρόσθετο λόγο ότι στο όλο deal δεν αποκλείεται, σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα να συμπεριλαμβάνεται και το ξενοδοχείο Le Chale.

Εκτός από το Mouzenidis Travel, ο ομώνυμος όμιλος περιλαμβάνει τις θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων Mouzenidis Real Estate, το ορθόδοξο προσκυνηματικό κέντρο Solun, τα 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία «Potidea Palace» και «Portes Palace» στη Χαλκιδική, τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και την αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», την εταιρεία παραγωγής κρασιού Mouzenidis Wine και το κελάρι-κάβα Kava Idea, την εταιρεία αερομεταφορών φορτίων (cargo) CSR Air Services και το πόρταλ Grecomania.ru.

Φίλοι και συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που μπορείς να τον συναντήσεις στην αυλή του ξενοδοχείου του στην Ποτίδαια να ασχολείται με το κλάδεμα των δένδρων. Ο ίδιος ουδέποτε έκρυψε το πάθος του για την Ελλάδα και την Ιστορία της. Οι αφίξεις Ρώσων τουριστών εξάλλου συνοδεύονται από πολύ μπουζούκι, συρτάκι και μουσακά, όπως και οι ελληνικές βραδιές που διοργανώνει για τους πελάτες του, αλλά και τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του.

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον ίδιο και την οικογένειά του, αφού το λεγόμενο lifestyle τού είναι παγερά αδιάφορο. Πρόσφατα φωτογραφήθηκε δίπλα στον επιχειρηματία και μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, στα εγκαίνια του «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λιγότερο από μια ώρα πριν η ιστοσελίδα fws αναρτήσει την είδηση για τον Μουζενίδη, είχε αναρτηθεί στον ίδιο ιστότοπο άλλο δημοσίευμα που υπογράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης από την Θεσσαλονίκη με τίτλο: «Ο Πανόπουλος φεύγει, οι Ρώσοι έρχονται».

Σε αυτό αναφερόταν επί λέξει: «Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, ο Χρήστος Πανόπουλος θα αποτελέσει παρελθόν και τα ηνία θα αναλάβουν Ρώσοι επενδυτές. Οι Ρώσοι γνωρίζουν την κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος και έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Ιβάν Σαββίδη, που προηγήθηκε με την δραστηριοποίησή του στον ΠΑΟΚ και ετοιμάζουν το μπάσιμό του στα διοικητικά της Ξάνθης».