Aναβάλλονται οι τελικοί στο North Area Circuit λόγω υπερχείλισης του Άρδα στον Έβρο

 

Αναβάλλονται οι αγώνες beach volley στο τουρνουά North του Άρδα λόγω της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Βουλγαρία αλλά και την Θράκη έχει ανεβάσει την στάθμη του ποταμού Άρδα και οι Βούλγαροι ειδοποίησαν πως δε μπορούν να συγκρατήσουν στα τρία φράγματα τους τα νερά του ποταμού.

Μετά και τον πνιγμό ενός ανθρώπου στην Βουλγαρία οι βουλγαρικές αρχές ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές πως θα ανοίξουν το τρίτο και το τελευταίο φράγμα για να εκτονωθεί η άνοδος των υδάτων και ως εκ τούτου ανεβαίνει η ροή και η ορμητικότητα των νερών του ποταμού. Το τουρνουά αλλά και άλλες εκδηλώσεις θα γίνονται κάθε χρόνο σε μία νησίδα που βρίσκεται μέσα στην κοίτη του ποταμού η οποία ομως αναμένεται να καλυφθεί από νερά.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι διοργανωτές της τελικής φάσης του North – που είναι κατηγορία open – αποφάσισαν την αναβολή των αγώνων και αναμένεται να ειδοποιήσουν και επίσημα και την ΕΟΠΕ. Με την επιστροφή του Σπύρου Γκολίτση από την Ουγγαρία όπου παρακολουθεί προπονητικά σεμινάρια της FIVB θα ληφθεί η απόφαση για αναβολή ή για ματαίωση της τελικής φάσης που θα φιλοξενούνταν  στον Έβρο.