Πρώτη νίκη του ΔΠΘ στην Κοΐμπρα επί του Πανεπιστημίου της Γιαγκελόνια με εντυπωσιακό come back στο β’ ημίχρονο

 

Με εντυπωσιακό come back στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός της κούρασης, αφού αγωνίστηκε σε δεύτερο παιχνίδι μέσα σε λιγότερες από 15 ώρες, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πέτυχε την πρώτη του νίκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Πανεπιστημίων στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας.

Το ΔΠΘ νίκησε με 69-58 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 14-20 στο πρώτο δεκάλεπτο και οριακά με 37-38 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Θανάση Χατζηνικολάου δεν άφησαν περιθώρια στους πολωνούς του Πανεπιστημίου της Γοιαγκελόνια και με επίμέρους σκορ 17-9 και 15-11 στα δύο επόμενα δεκάλεπτα, κατάφεραν να νικήσουν με διψήφια διαφορά.

Χαρακτηριστικό της ομάδας του Πανεπιστημίου Θράκης η ομαδικότητα, γεγονός που φάνηκε και στο σκοράρισμα αφού μοιράστηκε σε πέντε κατά βάση παίκτες. Από 12 πόντους πέτυχαν οι Ζολώτας, Χρήστου και Στασινόπουλος και άλλους 11 πρόσθεσε ο Χατζηπαυλίδης και οκτώ ο Σιμάκης.

Από εκεί και πέρα 5 πόντους είχε ο Ρυακιωτάκης, 4 ο Μαρκογιαννάκης, 3 ο Παλάσκας και 2 ο Σκεμπης ενώ συμμετοχή είχαν οι Πανταζής, Βάκρινος και Κυφωνίδης. Την Τρίτη το ΔΠΘ αγωνίζεται με αντίπαλο το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας.