Απογοητευτική εμφάνιση από τον Κώστα Μπανιώτη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σταρα Ζαγορα

 

Δεν βρήκε τον καλό εαυτό του ο Κώστας Μπανιώτης στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών, που διεξάγεται στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας. Μπορεί να ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, αλλά περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο και μάλιστα με μέτρια επίδοση, αποτυγχάνοντας στον βασικό του στόχο που ήταν το όριο για το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.

Ο Κομοτηναίος άλτης ξεκίνησε από τα 2.15μ που πέρασε με την πρώτη και άνετα. Άφησε τα 2.18μ και δοκίμασε στα 2.21μ όπου χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει το ύψος. Μετά στα 2.24μ δεν τα κατάφερε σε καμία από τις τρεις και έτσι με τα 2.21 έμεινε στην τρίτη θέση του βαλκανικού πρωταθλήματος. Ο ίδιος ήθελε 2.28μ που είναι το όριο για το Βερολίνο.

Βαλκανιονίκης για φέτος αναδείχθηκε ο 20χρονος Αλπερτεν Ατσετ από την Τουρκία, 12 χρόνια μικρότερος από τον Μπανιώτη, που πέρασε με την τρίτη τα 2.24μ και στη συνέχεια έχοντας εξασφαλίσει το χρυσό δοκίμασε τρεις φορές στα 2.32μ για ρεκόρ αγώνων, χωρίς επιτυχία. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ντμίτρι Κουτροφ από το… Ισραήλ (ναι, μετείχε και αυτό στους κατά τα άλλα Βαλκανικούς Αγώνες) που πέρασε με την πρώτη τα 2.21μ.