Volley League: Μόνη ομάδα της Α1 χωρίς αδειοδότηση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης! Δεν εμφάνισε ούτε μία υπεύθυνη δήλωση!!!

 

Οι γνωρίζοντες και οι πιστοί αναγνώστες του ThrakiSportS δυστυχώς ήξεραν από χθες ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν επρόκειτο να λάβει αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή της ΕΣΑΠ, που πραγματοποίησε την δεύτερη αλλά όχι και τελευταία, όπως αποδείχθηκε, συνεδρίασή της.

Η ομάδα του Έβρου προσκόμισε ελλιπή φάκελο, σύμφωνα με την επίσημη διατύπωση και πήρε παράταση, κατά την επίσημη ανακοίνωση, για να συμπληρώσει τα κενά. Το παρασκήνιο λέει μάλιστα ότι δεν εμφάνισε ούτε μία υπεύθυνη δήλωση για διακανονισμό χρεών, ενώ επιπλέον δεν υπήρχαν εξοφλητικές αποδείξεις προς τους παίκτες της περσινής σεζόν.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικά να μην δοθεί άδεια. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ, των παικτών δηλαδή, εμφανίστηκε αρνητικός να δοθεί οποιαδήποτε παράταση αλλά μειοψήφισε, με τους εκπροσώπους της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ να ψηφίζουν το αντίθετο και να δίνουν διορία (λέγεται ότι είναι μιας εβδομάδας) για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες.

Το ακόμα πιο δυσάρεστο και άκρως δυσφημιστικό για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστεί αρνητικά στα βολεϊκά sites αναφορικά με αυτό το θέμα, είναι ότι είναι η μόνη ομάδα όλης της Α1 Κατηγορίας που δεν εξασφάλισε αδειοδότηση. Όλες οι άλλες τα κατάφεραν, ακόμα και αυτές που είχαν θεωρητικά σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα σε σχέση με τον Εθνικό.

Δεν εξετάστηκε καν ο φάκελος του άλλου Εθνικού, του Πειραιά, που βάρεσε κανόνι και αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, ενώ όλα μα όλα τα άλλα ΤΑΑ πήραν άδεια, πλην της ΑΕ Κομοτηνής που όμως δεν χρειάζεται και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια στην Α1 και άρα δεν έχει χρέη σε παίκτες.

Η ΑΕΚ Αθηνών όμως που είχε ή ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι τα κάλυψαν, ενώ αδειοδότηση πήρε και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα είχαν εξασφαλίσει αδειοδότηση ο ΠΑΟΚ, η Κηφισιά, ο Φοίνικας Σύρου, ο Παμβοχαϊκός και ο Ηρακλής Χαλκίδας. Η τωρινή ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

Συνεδρίασε σήμερα η Απιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ σε Β’ συνεδρίαση θερινής περιόδου 2018. Κατά τη συνεδρίαση ελέγχθηκαν όλοι οι φάκελοι όσων σωματείων-ΤΑΑ δεν είχαν ελεγχθεί στις 11 Ιουλίου 2018.

Μετά από σχετικό έλεγχο και ακροαματική διαδικασία κατά την οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των ΤΑΑ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ηρακλής Πετοσφαίριση 2013, ενώ έγινε και επικοινωνία με ενδιαφερόμενους αθλητές και εκπροσώπους τους δια μέσω του εκπροσώπου του ΠΑΣΑΠ, κου Μηνούδη, αποφασίστηκαν τα εξής:
1)  Αδειοδοτούνται ομόφωνα για πρωτάθλημα Volley League 2018-19 τα ΤΑΑ: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.
2)  Αδειοδοτείται κατά πλειοψηφία (υπέρ οι εκπρόσωποι ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ-Κατά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ), το ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2013
3)  Χορηγήθηκε κατά πλειοψηφία  (υπέρ οι εκπρόσωποι ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ – Κατά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ), ειδική προθεσμία συμπλήρωσης ελλείψεων του φακέλου του, στο ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης.
4)  Αν και το σωματείο του Εθνικού Πειραιώς είχε υποβάλλει στην Επιτροπή φάκελο πληρωμών στους αθλητές του, η επιτροπή έκρινε ότι ο φάκελος δεν πρέπει να ελεγχθεί λόγω αποχώρησης του από την ΕΣΑΠ και μη συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Volley League 2018-19.