ΕΠΣ Έβρου: Η αποχώρηση Τσουλκανάκη και παικτών έφερε Μαυράκη στον πάγκο της ΑΕ Διδυμοτείχου

 

Την επιστροφή του Χρήστου Μαυράκη στον πάγκο της ΑΕ Διδυμοτείχου μετά από δύο χρόνια ανακοίνωσε η διοίκηση της περσινής εκπροσώπου του εβρίτικου ποδοσφαίρου στη Γ’ Εθνική.

Ο Μαυράκης ως προπονητής της ΑΕΔ κέρδισε δύο σερί πρωταθλήματα, ωστόσο είχε παραιτηθεί παραμονές των μπαράζ ανόδου του 2016, έχοντας έρθει σε κόντρα με κάποιους παίκτες αλλά και καταγγέλλοντας για απάθεια την διοίκηση.

«Η στάση μιας μερίδας ποδοσφαιριστών και η έλλειψη αποφασιστικότητας από την πλευρά της Διοίκησης, με οδηγεί στην αμετάκλητη απόφασή μου να υποβάλλω την παραίτησή μου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας», είχε αναφέρει στην επιστολή του.

Της παραίτησης ακολούθησαν αναταράξεις, ο στόχος της ανόδου χάθηκε αλλά έναν χρόνο μετά με προπονητή τον Τάσο Αναστασιάδη η ΑΕΔ ανήλθε στη Γ’ Εθνικής (χωρίς μπαράζ, καθώς δεν απαιτούνταν πλέον), όπου αγωνίστηκε την περσινή σεζόν. Στο μεταξύ είχε επανέλθει και ο ίδιος, αλλά στην ΑΕΔ Β’, τον Αρη Πραγγίου δηλαδή που εδώ και δυο χρόνια αποτελεί την εφηβική ομάδα της ΑΕΔ που μετέχει στην Β’ ΕΠΣ Έβρου.

Με τον Βούλγαρο Κρίστο Τελκίνσκι να αποτελεί δεδομένα παρελθόν μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, καθώς δύσκολα θα μπορούσε να αντέξει το μπάτζετ του η ομάδα στο τοπικό, το πρώτο ερωτηματικό μετά την διοικητική περιπέτεια που ακολούθησε και κορυφώθηκε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες ήταν ο προπονητής.

Πλέον, λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του προέδρου Νίκου Τσουλκανάκη και οκτώ ακόμα μελών του ΔΣ, αλλά και ορισμένων πρωτοκλασάτων παικτών που αποτελούσαν σημαία για την ομάδα, ο Χρήστος Μαυράκης ανακοινώθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο ότι επιστρέφει.

Άλλωστε, όπως είχε σημειώσει και στην επιστολή της παραίτησής του, «η πολύχρονη πορεία μου ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Α.Ε. Διδυμοτείχου, αλλά και ως προπονητής σε αυτήν τα τελευταία 2 ½ χρόνια δεν άφησε ποτέ το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της αγάπης μου και της αφοσίωσής μου».

Με την ανακοίνωση της επανέναρξης της συνεργασίας με την ΑΕΔ, η διοίκηση της ομάδας επιβεβαιώνει και την παραμονή του Αθανάσιου Καραγιάννη ως βοηθού προπονητή. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον προπονητή Κο Χρήστο Μαυρακη που επιστρέφει στο τιμόνι της ομάδας μετά από δύο χρόνια, βοηθός προπονητή συνεχίζει ο Κος Καραγιάννης Αθανάσιος.
Να ευχηθούμε και στους δύο καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν στο κομβικό αυτό σημείο για την ομάδα μας.
Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις για παραμονές και μεταγραφές παιχτών καθώς και λεπτομέρειες για την έναρξη της προετοιμασίας.
Χρήστο -Σακη καλή δύναμη!