Αλλάζει το Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”! Ο διπλός τελικός και οι αντίπαλοι Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής

 

Στην απόφαση να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» προχώρησε η ΕΣΑΠ, μετά το κίνδυνο που έχει διαφανεί λόγω των οικονομικών δεδομένων να υπάρχει απροθυμία από συλλόγους και φορείς να φιλοξενήσουν το φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Παραμένει η προκριματική φάση σε ομίλους που καταρτίζονται με γεωγραφικά κριτήρια, ωστόσο θεσπίζονται νοκ άουτ ημιτελικοί και διπλός τελικός, στις έδρες τν δύο φιναλίστ, με σύστημα αντίστοιχο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (δηλαδή χρυσό σετ σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Συγκεκριμένα, η Α΄ Φάση (Προκριματικοί) θα γίνει με δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων και έναν όμιλο των τριών ομάδων. Στον Α΄ όμιλο ορίστηκαν οι ομάδες που προέρχονται από τον Βόρειο Ελλάδα, ενώ για τους άλλους δύο ομίλους έγινε κλήρωση. Οι έδρες των αγώνων θα οριστούν σε επόμενο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ.

Συγκεκριμένα:

Α΄ ομιλος: ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής

Β΄ όμιλος: Ολυμπιακός Φοίνικας Σύρου, ΑΟΠ Κηφισιάς, ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Γ΄ ομιλος: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας.

Προκρίνονται στην ημιτελική φάση οι πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος του Α΄ και του Β΄ ομίλου.

Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα είναι νοκ άουτ. Κατόπιν κληρώσεως προκέκυψε ο Α΄ημιτελικός να διεξαχθεί μεταξύ του καλύτερου δεύτερου (Α΄ και Β΄ ομίλου) και της πρώτης ομάδας του Γ΄ ομίλου με έδρα στον καλύτερο δεύτερο. Ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ του πρώτου του Α΄ ομίλου και του πρώτου του Β΄ ομίλου με έδρα την πρώτη ομαδα του Β΄ ομίλου.

Ο τελικός θα είναι διπλός. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Golden Set και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του νικητή του Α΄ ημιτελικού.