Volley League: Ανεξόφλητοι παραμένουν για την περασμένη σεζόν οι παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Στην αποκάλυψη ότι οι παίκτες αλλά και το προπονητικό τιμ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παραμένουν ανεξόφλητοι για την περσινή σεζόν, παρά τις σχετικές υποσχέσεις, προχώρησε ο εκ των αρχηγών της ομάδας Γρηγόρης Κοντοστάθης.

«Νομίζω ότι πρώτο μέλημα πρέπει να είναι να εξοφληθούν οι παίκτες και οι προπονητές για την περσινή χρονιά, ώστε και οι παίκτες να ξαναεμπιστευθούν τον Εθνικό σε μια νέα συνεργασία ενόψει της νέας περιόδου», σχολίασε ο Κοντοστάθης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SportsAddict απαντώντας σε ερώτημα για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να μην ζήσει ο ιστορικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης μαύρες μέρες και περιπέτειες σαν την περσινή.

«Τώρα έχουμε λάβει κάποιες υποσχέσεις, είναι και η αδειοδότηση στο τραπέζι για τις ομάδες, οπότε ο Εθνικός θα πρέπει να πληρώσει αφενός τους παίχτες, ώστε να εξασφαλίσει αδειοδότηση και αφετέρου για να μην υπάρξει μία τόσο δύσκολη χρονιά για τους αθλητές και τους προπονητές, πρέπει να λάβουμε τα χρήματά μας», προσθέτει ο Γρηγόρης Κοντοστάθης με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο, καθώς η σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Αδειοδότησης έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και φαίνεται ότι για την ώρα ακόμα οι παίκτες της περσινής σεζόν έχουν εξοφληθεί μόνο με… υποσχέσεις και όχι με χρήματα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι αν δεν υπήρχε ο Σάκης Μουστακίδης, ο Εθνικός θα είχε διαλυθεί. Αναφέρει ακόμα ότι η σχέση με τον Μουστακίδη για τους πιο πολλούς νεαρούς παίκτες ξεπερνά την σχέση προπονητή-παίκτη και σε πολλούς θυμίζει την σχέση πατέρα-γιου, με τον τεχνικό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να κάνει πολλές δουλειές και όχι μόνο αυτήν για την οποία πληρώνεται (εφόσον βέβαια πληρώνεται καθώς τα οικονομικά προβλήματα αγγίζουν και το προπονητικό τιμ).

Μάλιστα ο Κοντοστάθης τονίζει ότι η παρουσία του Μουστακίδη αλλά και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του θα τον κρατήσουν τελικά και τη νέα σεζόν στην πρωτεύουσα του Εβρου (υπενθυμίζεται ότι το ThrakiSportS είχε γράψει ότι ήταν μια ανάσα από τον Παμβοχαϊκό), ωστόσο και ο ίδιος ο Κοντοστάθης δηλώνει ως όνειρο να φύγει μέσα στα επόμενα χρόνια και να πάει σε μια ομάδα με τη φανέλα της οποίας θα μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους, ενώ καθιστά σαφές ότι δυστυχώς δεν θεωρεί τον Εθνικό ικανό για κάτι τέτοιο.

«Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον είναι η αλήθεια. Δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες πως τα πράγματα θα είναι τέλεια. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα έτσι κι αλλιώς απ’ τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά θα μπορούσε με τις κατάλληλες κινήσεις απ τη διοίκηση τα πράγματα να βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο, ώστε ο Εθνικός να φτάσει να ξαναγίνει υγιές σωματείο, που δεν θα έχει στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά καλά πλασαρίσματα», αναφέρει ο Κοντοστάθης στην συνέντευξη στο SportsAddict.

Σε σχέση με την περίφημη ανακοίνωση των παικτών, που βγήκε μεσούσης της σεζόν, το λίμπερο του Εθνικού αναφέρει: «Όταν βγάλαμε εμείς την ανακοίνωση το κάναμε για να βοηθήσουμε. Επειδή είδαμε πως η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, θέλαμε να κοινοποιήσουμε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε, πράγμα που δεν έκανε η διοίκηση, σκεπτόμενοι ότι ίσως κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει. Γιατί πολλοί άνθρωποι ίσως δε ξέρουν , δεν παρακολουθούν τα πράγματα και θα ήθελαν να βοηθήσουν».

Όπως αποδείχθηκε, ουσιαστικά οι παίκτες υποκατέστησαν την διοίκηση και κάπως έτσι προέκυψε μετά κόπων και βασάνων, καθώς άγγιζε τα όρια της νομιμότητας, «μια σημαντική βοήθεια απ’τον Δήμο, η οποία αν δεν ερχόταν η ομάδα θα είχε διαλυθεί». Ωστόσο μερικούς μήνες μετά και παρά αυτήν την σημαντική οικονομική βοήθεια που δόθηκε από το υστέρημα των δημοτών, αποδεικνύεται ότι οι παίκτες είναι ακόμα απλήρωτοι και το πρόβλημα αγγίζει περισσότερο τους παίκτες που είναι ντόπιοι, Αλεξανδρουπολίτες.

Φαίνεται άλλωστε ότι με τους Αλεξανδρουπολίτες παίκτες, αυτούς που είναι δημότες Αλεξανδρούπολης, φαίνεται τα τελευταία χρόνια πως υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα (αφού προφανώς είναι αυτοί που τραβάνε το κουπί και στο τέλος μένουν περισσότερο απλήρωτοι σε σχέση με τους υπόλοιπους). Και κάπως έτσι οι μέρες περνούν, οι παίκτες παραμένουν ανεξόφλητοι (το ποσό για να κλείσει η χρονιά ανερχόταν στις 18.000 ευρώ σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Γενική Συνέλευση στο τέλος Ιουνίου) και για ακόμα ένα καλοκαίρι πάμε να ζήσουμε ένα θρίλερ, με τις πιέσεις να είναι ασφυκτικές προς παίκτες για να εξοφληθούν όχι με χρήματα αλλά με υποσχέσεις, μεταθέτοντας ξανά το πρόβλημα προς το μέλλον…