Πανελλήνιο Στίβου: Χρυσός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ιάσονας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής

 

Πανελληνιονίκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας στο ίδιο στάδιο όπου στέφθηκε χρυσός νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέρυσι, αναδείχθηκε ο Ιάσονας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Ο γιος του ολυμπιονίκη της πάλης Δημήτρη Θανόπουλου, που σπουδάζει στην Κομοτηνή και έχει την τελευταία διετία το δελτίο του στον ΠΑΣ Πρωταθλητών, ήταν ο μόνος που ξεπέρασε τα 55 μέτρα και στέφθηκε δίκαια νικητής, σε έναν αγώνα που πάντως είχε σασπένς.

Ο Θανόπουλος ξεκίνησε με 48.86μ και στη συνέχεια έκανε στην δεύτερη προσπάθεια 53.38μ και πήρε εξ’ αρχής κεφάλι. Στην τρίτη βολή έμεινε στα 52.35μ αλλά ο Δημήτρης Δελής του Πίνδαρου Θηβών έκανε 54.05μ και πέρασε στην κορυφή, ενώ επιπλέον κάπου εκεί άλλαξε η σειρά και ο Δελής πλέον ως πρώτος μέχρι τότε έριχνε τελευταίος και είχε ευκαιρία κάθε φορά να απαντήσει στην όποια προσπάθεια του Θανόπουλου.

Ο Θανόπουλος απάντησε πάντως αμέσως, κάνοντας 54.38μ στην τέταρτη προσπάθεια και ξαναπαίρνοντας κεφάλι. Ήταν άκυρος στην πέμπτη προσπάθεια και έχοντας διώξει πλέον το όποιο άγχος, έκανε 55.10μ στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια και έχοντας τις δύο κορυφαίες επιδόσεις του αγώνα, στέφθηκε πανελληνιονίκης στην Πάτρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο αθλητής του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής ανέβηκε έτσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, δεύτερος αναδείχθηκε ο Δελής του Πίνδαρου Θηβών ενώ το χάλκινο μετάλλιο το κατέκτησε με 52.27μ ο Κυριάκος Ζώτος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.