Επιχορηγήσεις σε όλα τα αθλητικά σωματεία υπόσχεται ο Δήμος Κομοτηνής ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

 

Σαφής ποιοτική μεταβολή στην τακτική που είχε μέχρι φέτος ο Δήμος Κομοτηνής, να μην επιχορηγεί αθλητικά σωματεία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων επιδιώκοντας τα όποια χρήματα διασφαλίζονται να πηγαίνουν σε άλλες δράσεις, συνήθως σχετιζόμενες με τις τεχνικές υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Γιώργος Πετρίδης επιβεβαίωσε ότι μετα από αρκετά χρόνια που δεν υποστήριζε απευθείας ο Δήμος αθλητικούς συλλόγους, αποφασίστηκε από φέτος να αλλάξει τακτική και να αρχίσει να επιχορηγεί αθλητικά σωματεία. Ήδη αρκετά έχουν εξασφαλίσει κάποια ποσά, ανάμεσά τους η Ροδόπη ’87 στο ποδόσφαιρο και ο ΠΑΣ Πρωταθλητών στον στίβο.

Βέβαια, το γεγονός ότι το 2018 είναι προεκλογική χρονιά, παίζει προφανώς τον ρόλο του, ειδικά από την στιγμή που οι εκλογές αυτές τελικά δεν θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019, όπως αρχικά είχε φημολογηθεί αλλά μετά την τελευταία τροπολογία, πήγαν για τον Μάιο, παράλληλα με τις ευρωεκλογές, σε λιγότερο από έναν χρόνο δηλαδή.

Πάντως η σχετική απόφαση, που βρήκε σύμφωνες όλες τις παρατάξεις, έχει ληφθεί από προγενέστερο δημοτικό συμβούλιο, όπου μάλιστα υπήρξαν και διαφωνίες για την επιχορήγηση σε σωματείο πολεμικών τεχνών. Η πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης Φελίνα Καζάκου ζήτησε να υπάρξει ένα σύστημα αξιολόγησης, κάτι που έκανε αποδεκτό ο δήμαρχος αλλά διευκρίνισε ότι αυτό θα εφαρμοστεί από το 2019.

Μέχρι τότε και επειδή φέτος ήδη κάποια σωματεία έχουν χρηματοδοτηθεί και κατά συνέπεια έχει ανοίξει η «κερκόπορτα» για να ζητήσουν και άλλα επιχορηγήσεις από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης με δηλώσεις του στην Δέλτα Τηλεόραση ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα εξετάζει τα αιτήματα, που πρέπει να έχουν απαραίτητα αιτιολόγηση και να περιγράφουν τις δραστηριότητες του κάθε συλλόγου.