Βολές κατά του ΟΛΑ, της ΠΑΜ-Θ και των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Τουρισμού για εμπόδια στη 10η ΝΟΑ Regatta

 

Η 10 η ΝΟΑ REGATTA Aλεξανδρούπολης θα γίνει φέτος από 19-23 Ιουλίου. Ο θαλάσσιος χώρος της Αλεξανδρούπολης θα γεμίσει ζωή και τα πανιά των σκαφών θα ομορφύνουν τη θέα που προσφέρει η πόλη στο Θρακικό.

Ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Κώστας  Χατζηκωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου έδωσε πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση αλλά εξέφρασε και τεράστια παράπονα για την ανυπαρξία στήριξης από φορείς και κράτος.

Ένα τέτοιο γεγονός απαιτεί προϋπολογισμό, ανέφερε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου. «Εκτός από τους προπονητές ο Όμιλος έχει μόνο εθελοντές. Η διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος δε διαρκεί μόνο τις μέρες που το βλέπουμε αλλά χρειάζονται προετοιμασίες.  Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε τη συνδρομή όλων, και των τοπικών φορέων αλλά και όχι μόνο τοπικά. Με λύπη θα πω, η ανταπόκριση που έχουμε από αυτούς είναι περιορισμένη και πολλές φορές ανεπαρκής», σχολίασε ο πρόεδρος του ΝΟΑ, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Κώστα Ναλμπάντη στο radiomax.

Εντύπωση προκάλεσε η ανυπαρξία βοήθειας και από τον Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Όπως είπε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου «Απευθυνθήκαμε στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης που υποτίθεται είναι το σπίτι μας. Ο πρόεδρος μας ενθάρρυνε πριν 1,5 χρόνο ότι θα σταθεί στο πλευρό μας. Ζητήσαμε πριν λίγους μήνες με έγγραφο, μια ράμπα για να μπορεί κανείς να ρίξει τα σκάφη. Είχαμε τη διαβεβαίωση, δώσαμε και σχέδια, ότι θα γίνει. Τον Μάϊο μας απάντησε ο ΟΛΑ ότι αυτό θέλει μια διαδικασία και δεν υπάρχει χρόνος. Στην Καβάλα σε ανάλογη περίπτωση βρήκαν λύση και τοποθετήθηκαν 5 τέτοιες ράμπες…».

Ανέφερε ακόμη ότι ζητήθηκε από το υπ. Τουρισμού να θέσει υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση και να συνδράμει με την παραγωγή ενός τηλεοπτικού σποτ. «Το υπουργείο απαξίωσε να μας απαντήσει» είπε. Ο πρόεδρος του ΝΟΑ ανέφερε ακόμα ότι ζητήθηκε από το υπ. Εθνικής Άμυνας να βάλει ένα οχηματαγωγό για να μεταφερθούν τα σκάφη εδώ. Το υπουργείο απάντησε ότι αδυνατεί. Ευχαρίστησε πάντως τον τοπικό στρατηγό της Μεραρχίας που θα συνδράμει με λεωφορείο για τις μετακινήσεις, ενώ θα διαθέσει και σκηνές για να στηθούν στο λιμάνι για τους αθλητές.

Αιχμές άφησε ο Χατζηκωνσταντίνου και για το υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, τραγελαφικά πράγματα συνέβησαν με την αποστολή του Καζακστάν που θα έρχονταν με δικά της έξοδα και σκάφη. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, η ελληνική πρεσβεία στο Καζακστάν αρνήθηκε να δώσει βίζα στους αθλητές! Οι μόνοι που κάπως βοηθούν κατά τον πρόεδρο του ΝΟΑ είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου καθώς και τοπικές επιχειρήσεις, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του. Αντιθέτως, αιχμές άφησε κατά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Η Περιφέρεια μας ταλαιπώρησε. Χθες με διαβεβαίωσαν ότι θα τελειώσουν τα προβλήματα. Κάποιοι υπηρεσιακοί εχθρεύονται την προσπάθεια και ανακαλύπτουν απίστευτες δικαιολογίες…. Ανακαλύπτουν δήθεν πως εισπράττουμε εισιτήρια ενώ όλοι ξέρουμε ότι η πρόσβαση στο άθλημα είναι ελεύθερη. Ανακαλύπτουν αστείες δικαιολογίες για να καθυστερήσουν ενισχύσεις ακόμα και για την περσινή χρονιά!» σημείωσε και πρόσθεσε «Δε ζητάμε κάτι παράλογο. Αυτό που ζητάμε είναι η συνδρομή τους».

Φέτος εκτός από τη NOA REGATTA, ο Ναυταθλητικός Όμιλος θα αναλάβει και τη διοργάνωση πανελλήνιου πρωταθλήματος σκαφών τύπου laser 4.7 από 25 έως 28 Ιουλίου. Συνεπώς, από 19 έως 28  Ιουλίου το Θρακικό Πέλαγος θα γεμίσει με πανιά. Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του radiomax, η φετινή NOA REGATTA είναι μια μεγάλη διοργάνωση, πανηγυρική, έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή αθλητές από 12 χώρες, από όλα τα Βαλκάνια, τη Μ. Βρετανία, Μάλτα και  Κουβέιτ. Πάνω από 500 άτομα θα γεμίσουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ της πόλης, ανέφερε ο πρόεδρος του Ναυταθλητικου Ομίλου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.