Volley League: Μία εβδομάδα αγωνίας στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την εξασφάλιση της (προ)αδειοδότησης

 

Την πρώτη της συνεδρίαση είχε την Τετάρτη 11 Ιουλίου η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ που αποτελείται από τους Χρήστο Ηλιάδη (Πρόεδρο – εκπρόσωπο ΕΣΑΠ), Λευτέρη Κογκαλίδη (εκπρόσωπο ΕΟΠΕ) και Βασίλη Μηνούδη (εκπρόσωπο ΠΑΣΑΠ).

Αφού εξετάστηκαν λεπτομερώς οι φάκελοι των ΤΑΑ ΠΑΟΚ, ΑΟ Φοίνικα Σύρου, ΑΟΠ Κηφισιάς, ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας και ΓΑΣ Παμβοχαϊκός, πήραν την απαραίτητη αδειόδοτηση για την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα. «Οι φάκελοι των υπολοίπων ΤΑΑ θα εξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου 2018 ημέρα Πέμπτη», προσθέτει η ανακοίνωση.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να εξετάστηκαν και κάποιοι άλλοι φάκελοι, να εμφάνισαν ελλείψεις και για αυτό να αφέθηκε η λεπτομερής εξέτασή τους στην συνέχεια. Αυτό είχε συμβεί άλλωστε και πέρυσι, όταν προς έκπληξη πολλών βρεθήκαμε στην ανακοίνωση που δεν έδινε άδεια στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης λόγω παλαιότερων χρεών.

Η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός, στην οποία πριν δύο εβδομάδες ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, είχε τότε ανακοινώσει ότι υπήρχε ένα χρέος 18.000 ευρώ για να κλείσει μόνο η τρύπα από τα χρέη σε παίκτες και ταμεία την σεζόν που ολοκληρώθηκε και τα οποία οφείλουν να έχουν εξοφληθεί, για να πάρει άδεια η ομάδα.

Γίνεται αντιληπτό ότι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, ενώ επιπροσθέτως έρχονται να προστεθούν και τα χρέη παλαιοτέρων ετών, που δεν ξεφυτρώνουν ακριβώς σαν τα μανιτάρια και τη λερναία ύδρα, αλλά υπάρχουν καταγεγραμμένα αλλά αφήνονται πάντα για την συνέχεια. Ο κίνδυνος είναι ασφαλώς κάποιος να μην δεχθεί νέο διακανονισμό και όλα να τιναχθούν στον αέρα.

Συνεπώς η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός έχει μια εβδομάδα προθεσμία να αναζητήσει λύσεις για να μην βρεθεί και αυτή και οι φίλοι της ομάδας προ νέων εκπλήξεων. Την ίδια στιγμή στην ΑΕ Κομοτηνής τρέχουν τις διαδικασίες για την δημιουργία του ΤΑΑ που πρέπει να παρουσιάσουν, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα αποφανθεί η Επιτροπή για τα ΤΑΑ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ Αθηνών που είχαν από παλιά αρκετά χρέη αλλά οι νέες διοικήσεις που ανέλαβαν έχουν δεσμευθεί ότι θα φροντίσουν να ξεχρεώσουν.