«Αγωγή Πανόπουλου στην ΕΠΟ για διαφυγόντα κέρδη αν χαθεί η θέση του Αστέρα στο Europa League»

 

«Νομιμοποιείται ο Χρ.Πανόπουλος να καταθέσει αγωγή κατά της ΕΠΟ για διαφυγόντα κέρδη, αν χαθεί η θέση του Αστέρα στο Europa League;».

Την απορία αυτή εξέφρασε δημόσια μέσω του μπλογκ που διατηρεί ο γνωστός δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, που αποκάλυψε ότι κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Αστέρας Τρίπολης λόγω της εμπλοκής του προέδρου του Γιώργου Μποροβήλου και του μεγαλομετόχου του Δημήτρη Μπάκου στην υπόθεση Koriopolis, όπου καταδικάστηκαν πρωτοδίκως.

«Η “Δίκη” είχε επισημάνει το ζήτημα που δημιουργούσαν οι καταδίκες των δύο παραγόντων του Αστέρα Τρίπολης. Αγνοήθηκε επιδεικτικά. Τώρα η ΕΠΟ τρέχει και δεν φτάνει. Κυρίαρχη είναι η ευθύνη του Β.Γραμμένου, καθώς αν είχε παρέμβει εγκαίρως η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γλίτωνε τη νέα ατιμωτική περιπέτεια.
Η απόφαση του δικαστηρίου για το Koriopolis έχει εκδοθεί από τις 28 Φεβρουαρίου. Η αυτονόητη υποχρέωση της ΕΠΟ ήταν να εξετάσει το ζήτημα και να αποφανθεί πριν στείλει τις ελληνικές συμμετοχές στην Ευρώπη. Διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε μία θέση στο Europa League ενώ γνωρίζαμε το πρόβλημα», επισημαίνει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Μάλιστα ο ίδιος δημοσιογράφος, αποκαλύπτει στο προσωπικό του μπλογκ: «Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ Χ. Χούμπελ ήταν αυτός που παρενέβη για να εισαχθεί προς διερεύνηση το θέμα του Αστέρα Τρίπολης στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Προηγήθηκε ενημέρωση του Αυστριακού παράγοντα της FIFA από τον αντιπρόεδρο του ΙΔΕΑΔ Γ.Παναγόπουλο».

Από αυτά γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα με την συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης, αλλά ακόμα και αν το πορτοκαλί γίνει κόκκινο φως και τελικά η ομάδα της Αρκαδίας αποκλειστεί, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ΔΕΝ θα μπορέσει να αντικατασταθεί την τελευταία στιγμή από την πρώτη επιλαχούσα Ξάνθη, όπως είχε γίνει (εγκαίρως τότε) πριν πέντε χρόνια. Αν συμβεί αυτό, η ευθύνη θα βαραίνει την ΕΠΟ και για αυτό το (ρητορικό) ερώτημα της αρχής, αν νομιμοποιείται ο Πανόπουλος να προσφύγει δικαστικά κατά της ΕΠΟ ζητώντας αποζημίωση από την Ομοσπονδία για διαφυγόντα κέρδη.