Μουντιάλ 2018: Η Κροατία στον τελικό! Τέσσερις για την πρωτιά και 26 για τα δώρα του ThrakiSportS Predictor

 

Η Κροατία είναι η αντίπαλος της Γαλλίας στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Νίκησε με 2-1 την Αγγλία στην παράταση, μετά ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Λουσνίκι της Μόσχας.

Τα γκολ της πρόκρισης για τους Κροάτες πέτυχαν ο Πέρισιτς στα μισά του β’ ημιχρόνου της κανονικής διάρκειας και ο Μάριο Μάτζουκιτς στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης. Εντούτοις ο ημιτελικός είχε ξεκινήσει ιδανικά για την Αγγλία, καθώς προηγήθηκε χάρη στο τέρμα του Τρίπιερ στο ξεκίνημα του αγώνα, μόλις στο 5ο λεπτό.

Η Κροατία προκρίνεται για πρώτη φορά σε τελικό, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την 3η θέση του 1998, την προηγούμενη κορυφαία της εμφάνιση σε Μουντιάλ. Τότε είχε φτάσει και πάλι στους «4» αλλά είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου και αντίπαλό τους στον τελικό της Κυριακής Γαλλία.

Οι Κροάτες, που είχαν προηγηθεί τότε στο σκορ με τον Νταβόρ Σούκερ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, είδαν τους Γάλλους να ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση με δυο τέρματα του Λιλιάν Τουράμ.

Η Κροατία γίνεται το μικρότερο έθνος που προκρίνεται σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ουρουγουάη το 1950. Επίσης, γίνεται η πρώτη βαλκανική χώρα που προκρίνεται σε τελικό. Μπαίνει σε ένα κλειστο κλαμπ όπου μέχρι σήμερα μετείχαν μόλις 12 κράτη, η Κροατία είναι το 13ο που παίζει σε τελικό.

Η νίκη της μάλλον αναμενόμενη δεν ήταν για τους περισσότερους. Αν κρίνει κανείς από το ThrakiSportS World Cup Predictor Game ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είχαν προβλέψει επικράτηση της Κροατίας, ακόμα πιο λίγοι εκείνοι που πέτυχαν και το σκορ 2-1. Αυτό μετράει και όχι το 1-1 της παράτασης.

Κατά συνέπεια, δεν άλλαξαν και πολλά στη βαθμολογία του ThrakiSportS Predictor, αλλά το σημαντικό είναι ότι πλέον μειώθηκαν οι αγώνες. Απομένουν άλλοι δύο, άρα μάξιμουμ έξι βαθμοί θα διατεθούν. Αυτό σημαίνει ότι πλέον έχουν απομείνει μόλις 4 μνηστήρες της πρώτης θέσης.

Στην κορυφή παραμένει ο Loxagos Mark, δηλαδή ο αρχισυντάκτης του ThrakiSportS Κώστας Καραγιάννης. Εχει 65 βαθμούς έναντι 64 του “ιπτάμενου ολλανδού” Flying Elsman και 62,5 του Τάσου Σαρηπαναγιωτίδη από την Αλεξανδρούπολη. Μαθηματικές ελπίδες για την πρωτιά έχει και ο μεγάλος μας χορηγός, η Avance, που αποδεικνύεται δυνατός στις προβλέψεις και είναι στην 4η θέση με 59,5 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι δώρα έχουμε εξασφαλίσει για τους πρώτους πέντε της βαθμολογίας. Αυτήν την στιγμή στην πέμπτη θέση είναι ο Alex Mastakounas με 58,5 βαθμούς. Συνεπώς δυνατότητα να την διεκδικήσουν και μαζί να εξασφαλίσουν θέση στην πεντάδα και τα δώρα έχουν όσοι έχουν από 52,5 βαθμούς και επάνω, άρα μέχρι την 26η θέση.

Ο πρώτος της βαθμολογίας κερδίζει το tablet – navigator της MLS, ένα συμπληρωμένο άλμπουμ της Panini και ένα συμπληρωμένο ταμπλό του Μουντιάλ από την Relkon. Οι επόμενοι τέσσερις κερδίζουν είτε Panini είτε Relkon με δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στα δύο συλλεκτικά δώρα για όσους είναι πιο πάνω στη βαθμολογία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ THRAKISPORTS PREDICTOR ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

 width=