Τριπλή συμμετοχή Κομοτηναίων υπεραθλητών στον φετινό αγώνα τριάθλου της Σύρου

 

Μετά τις εμφανίσεις της σε μαραθωνίους, ορεινούς αγώνες τρεξίματος, ποδηλατικούς αγώνες πεδινής ή ορεινής ποδηλασίας, ήρθε η ώρα για την ομάδα του Action Club της Κομοτηνής να κάνει το ντεμπούτο της σε κανονικό αγώνα τριάθλου. Κάπως έτσι “γεννήθηκε” η πρώτη συμμετοχή των Χρήστο Μποζατζή, Φυδάνη Παλέ και Άγγελο Παράσχου σε αγώνες τριάθλου που πραγματοποιήθηκαν στο όμορφο νησί της Σύρου το τετραήμερο 21 με 24 Ιουνίου.

Κατά την πρώτη μέρα παρουσίας τους στο νησί, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ομορφιές του, στην Ερμούπολη της Σύρου. Η δράση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουνίου με τον τερματισμό του Χρ. Μποζατζή στα 500 μέτρα ανοιχτής θάλασσας στην δεύτερη θέση της κατηγορίας του με χρόνο 15:58 λεπτά και με τον τερματισμό του Άγγελο Παράσχου στα 5.500 μέτρα ανοιχτής θάλασσας στην 8η θέση με χρόνο 1:49:42 ώρες.

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν τα τρίαθλα. Οι αθλητές επιβιβάστηκαν στο ferry boat, από το οποίο και ξεκίνησε το “ταξίδι” του αγωνίσματος, με τον Άγγ. Παράσχου και τον Φ. Παλέ να διαγωνίζονται στο Ολυμπιακό Τρίαθλο και τον Χρ. Μποζατζή στο Sprint Τρίαθλο. Ο πρώτος κατάφερε να τερματίσει την τρίτη θέση στην κατηγορία του με χρόνο 3:01:20 ώρες και ο δεύτερος στην ένατη θέση της κατηγορίας του με επίδοση 3:13:40 ώρες. Ο τρίτος αθλητής τερμάτισε στην δέκατη πέμπτη θέση της κατηγορίας του με χρόνο 1:42:30.

Το τρίαθλο είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που ουσιαστικά συνδέει τρία αθλήματα, το κολύμπι, την ποδηλασία και το τρέξιμο. Και οι τρεις συμμετέχοντες από την Κομοτηνή συμφώνησαν ότι το ταξίδι στα νερά, τους δρόμους και τα σοκάκια της Ερμούπολης, θα τους μείνει αξέχαστο. Επίσης, συμφώνησαν ότι …μόνο ένας τους είχε απόθεμα ενέργειας, προκειμένου να συμμετάσχει, το πρωί της Κυριακής στα 10.000 μέτρα τρεξίματος.

Ο Άγγελος Παράσχου έτρεξε και τερμάτισε σε 54:54 λεπτά, ενώ οι συναθλητές και φίλοι του …απόλαυσαν έναν καφέ στο κέντρο του νησιού. Και οι τρεις τους πάντως ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση!