Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Δυο χρόνια μετά την εξαγγελία του νέου κλειστού Αλεξανδρούπολης και ακόμα δεν έχουν γίνει οι μελέτες!!!

 

Ήταν 5 Ιουλίου του 2016 όταν από το κτήριο του Νομαρχείου Έβρου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο τότε Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς έκαναν την πολιτική εξαγγελία για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου, χωρητικότητας ως και 1.300 θέσεων.

Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, το έργο θα κόστιζε περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ με χρήματα που εξασφάλισε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Ο Περιφερειάρχης είχε ιδιαίτερη συνομιλία για το θέμα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση επισημαίνοντάς του την ιδιαιτερότητα του θέματος αλλά και την αναγκαιότητα του έργου στην πόλη», ανέφερε το τότε ρεπορτάζ του ThrakiSportS, με την επισήμανση ότι τα χρήματα ήταν εξασφαλισμένα και είχαν ενταχθεί σε κωδικό αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος είχε αναφερθεί ότι το νέο κλειστό γυμναστήριο θα παραδοθεί μέσα στο 2018.

Φτάσαμε 5 Ιουλίου του 2018 και όχι απλά δεν υπάρχει περίπτωση το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την εκπνοή της χρονιάς, αλλά κινδυνεύει πλέον άμεσα να μην γίνει ποτέ. Άλλωστε ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Και πως να ξεκινήσει, όταν ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες. Αρχικά μάθαμε ότι την μελέτη την κάνει το ΔΠΘ, μετά μάθαμε ότι δεν μπορεί το Πανεπιστήμιο και θα την κάνει ο Δήμος, πέρασαν δυο χρόνια και οι μελέτες ακόμα γίνονται. Ανέβηκε μέχρι και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και δεσμεύθηκε πολιτικά και αυτός για το θέμα, αλλά πλέον έχει σηκώσει και αυτός τα χέρια ψηλά, διαπιστώνοντας ότι μελέτες δεν έχουν γίνει ακόμα και όσες έγιναν ανεβάζουν το κόστος από τα 4 στα 8 εκατομμύρια.

Βέβαια και τα 8 εκατομμύρια φαντάζουν λίγα μπροστά στα 18 που είχαν υποσχεθεί μέσα από τα γραφεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τον Ιανουάριο του 2014 ο τότε Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης έχοντας και τότε δίπλα του τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Όσο είδατε τα χρήματα αυτά εσείς, τόσο τα είδε και η πόλη της Αλεξανδρούπολης. Αλλά αν για εκείνη την εξαγγελία έφταιγε το γεγονός ότι είχαμε απλά μια ανεφάρμοστη προεκλογική υπόσχεση, για αυτήν που έγινε πριν δυο χρόνια από Παυλίδη, Λαμπάκη και Πέτροβιτς έχουμε τέσσερα δεσμευμένα εκατομμύρια που κάααααθονται και περιμένουν. Αλλά δεν θα περιμένουν εσαεί.

Αν υπάρχει κάποιος που δεν φταίει στην περίπτωση αυτή, είναι ο μακαρίτης ο Γιώργος Παυλίδης που εξασφάλισε αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο στην παρούσα χρονική συγκυρία ποσό, λόγος για τον οποίο έχει εξαγγελθεί ότι το νέο κλειστό όταν γίνει, θα φέρει το όνομά του. Τα τέσσερα εκατομμύρια υπάρχουν και έχουν δεσμευθεί. Το ότι δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί, το ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το έργο, το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί καν οι μελέτες, το γεγονός ότι χάθηκαν ήδη 24 μήνες και υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος τα χρήματα αυτά να χαθούν, όλα αυτά  είναι ευθύνη των τοπικών πολιτικών παραγόντων. Τόσο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβις οφείλουν εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους…