Στις 29 Ιουλίου ο 4ος Διεθνής Θερινός Κολυμβητικός αγώνας με την επωνυμία «Yasu Αλεξανδρούπολη 2018»

 

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει στις 29 Ιουλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 τον 4ο Διεθνή Θερινό Κολυμβητικό αγώνα με την επωνυμία «Yasu Αλεξανδρούπολη 2018».

Αναλυτικά οι λεπτομέρειες της προκήρυξης:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το απαραίτητο έντυπο αίτησης και αποποίησης ευθύνης. Παιδιά έως 18 ετών χρειάζονται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 29 Ιουλίου 2018
Ώρα 10:00 π.μ. (09.00 π.μ. Εγγραφές – Ενημέρωση Αθλητών – Προθέρμανση)
εκκίνηση στις 10.00 της απόστασης των 5000μ. και ανά 5 λεπτά θα πραγματοποιούνται οι εκκινήσεις των 2500μ. και των 1250μ.

ΤΟΠΟΣ : Στο χώρο μπροστά από την πλαζ της Αγίας Παρασκευής στο beach bar Yasu στο wetspot watersports.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water. Άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες,πέδιλα,χεράκια,κτλ) επιτρέπονται μόνο σε αθλητές της τελευταίας ηλικιακής κατηγορίας 60 ετών και άνω. Πριν την εκκίνηση οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφτούν με λάδι,αντηλιακό,βαζελίνη,γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Στο χώρο μπροστά από την πλαζ της Αγίας Παρασκευής στο beach bar Yasu στο wetspot watersports. Την ημέρα του αγώνα το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το wetspot watersports στις 09:00, όπου θα υπογραφούν οι υπεύθυνες δηλώσεις, θα δοθούν αριθμοί στους αθλητές και θα γίνει η επεξήγηση των 3 διαδρομών( 1,0 km ,2,5 km & 5 km). Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ & ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
α) 1250 μ.
Έως 12 ετών (2006 – 2007 – 2008 – 2009)
Έως 20 ετών (έως 1998)
Έως 40 ετών (έως 1978)
Έως 60 ετών (έως 1958)
60 ετών και άνω (1957 και μεγαλύτεροι)

β) 2500 μ.
Έως 20 ετών (έως 1998)
Έως 40 ετών (έως 1978)
Έως 60 ετών (έως 1958)
60 ετών και άνω (1957 και μεγαλύτεροι)

γ) 5000 μ.
Έως 20 ετών (έως 1998)
Έως 40 ετών (έως 1978)
Έως 60 ετών (έως 1958)
60 ετών και άνω (1957 και μεγαλύτεροι)

Ένας κολυμβητής-τρια μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα
οι απονομές ανά κατηγορία και απόσταση θα είναι χωριστά για άνδρες και γυναίκες!

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μεγάλα μπαλόνια (σημαδούρες) θα ορίζουν τις 3 διαδρομές του αγώνα. Επιπρόσθετα, παραπλέοντα σκάφη και κανό θα δείχνουν την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι κολυμβητές. Στην περίπτωση που κάποιος εκ των κολυμβητών νιώσει αδιαθεσία και δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα κάνει νεύμα με το χέρι του,ούτως ώστε να τον εντοπίσουν τα δια σωστικά σκάφη και να τον περισυλλέξουν.

ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ : Κάθε κολυμβητής-τρια θα φέρει ίδιο χρώμα σκουφάκι με τον αριθμό συμμετοχής και το αγώνισμα του (θα δοθεί από τη γραμματεία) και στο χέρι τους θα αναγραφεί ο αριθμός συμμετοχής τους.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Στο χώρο μπροστά από την πλαζ της Αγίας Παρασκευής στο beach bar Yasu και στο wetspot watersports (Διάρκεια αγώνα περίπου 30, 60 λεπτά & 100 λεπτά ανάλογα του αγωνίσματος). Πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό κάθε κολυμβητής είναι υποχρεωμένος να προσέλθει στη γραμματεία του αγώνα και να υπογράψει την παρουσία του για λόγους ασφαλείας.
Για λόγους ασφαλείας μετά το πέρας 30 λεπτών από τον τερματισμό του πρώτου νικητή κάθε απόστασης η αγωνόδικος επιτροπή θα τερματίζει τον αγώνα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ : Θα ακολουθήσει απονομή μπροστά από την πλαζ της Αγίας Παρασκευής στο beach bar Yasu και στο wetspot watersports. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής, οι 3 πρώτοι κολυμβητές-τριες κάθε κατηγορίας θα βραβευθούν με μετάλλιο ενώ ο πρώτος κολυμβητής-τρια κάθε αγωνίσματος (από τα τρία) στη Γενική κατηγορία θα βραβευθεί ξεχωριστά. Θα υπάρχει ειδικό βραβείο για κατάρριψη ρεκόρ αγώνα, ενώ θα υπάρξει και ειδικό βραβείο για τον κολυμβητή-τρια μεγαλύτερης ηλικίας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Η συμμετοχή του κάθε κολυμβητή-τρια είναι 15 ευρώ και θα γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Ο.Φ.Θ. Αλεξ/πολης στην Εθνική τράπεζα (αρ. Λογαριασμού 543/200761-41) ή στο γραφείο του ΟΦΘΑ μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να είναι υγιείς, κάτι το οποίο πιστοποιείται προσκομίζοντας στους διοργανωτές την ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής με δική τους ευθύνη καθώς και ιατρική βεβαίωση. Οι ανήλικοι αθλητές θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους όπως και ιατρική βεβαίωση, ενώ κολυμβητές μπορούν επιπλέον να φέρουν και φωτοτυπία του δελτίου κολυμβητικής ιδιότητάς τους, τα οποία θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου tasoswimmer1981@hotmail.com έως την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 μαζί με φωτοτυπία της κατάθεσης της τράπεζας και την απόσταση που θα κολυμπήσουν, αλλά και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα στην θέση Εκκίνησης & τερματισμού πρωτότυπα. (Στο χώρο μπροστά από την πλαζ του της Αγίας Παρασκευής στο beach bar Yasu και στο wetspot watersports).

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944589677 Καλλιτσάρης Αναστάσιος.

Σημείωση: Δεν καλύπτονται έξοδα διαμονής την προηγούμενη ή την επομένη του αγώνα, ενώ δεν απαιτούνται συνοδοί των αθλητών. Τα αποτελέσματα του αγώνα θα ανακοινωθούν επίσημα από την ιστοσελίδα www.oftha.gr.
Οι αθλητές της τελευταίας κατηγορίας (άνω των 60) και μόνον αυτοί, μπορούν να χρησιμοποιήσουν βοηθητικά μέσα όπως πέδιλα ή αναπνευστήρα και μάσκα.