Χάλκινος ο Γιάννης Εμμανουηλίδης του Διομήδη Ξάνθης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων

 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή του Συλλόγου Διομήδης της Ξάνθης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α΄ (Κ16) του Βόρειου ομίλου, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου-01 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη».

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλήτριες και αθλητές Σωματείων της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας. Η πενταμελής αποστολή του συλλόγου, έπειτα από μια συνολικά αξιόλογη εμφάνιση και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της, επέστρεψε από την γειτονική πόλη της Καβάλας με ένα μετάλλιο και με θέσεις μέσα στη δωδεκάδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Η μεγάλη διάκριση για τον σύλλογο ήρθε από τον δρομέα Ιωάννη Εμμανουηλίδη, όπου κατάφερε μετά από μια καταπληκτική κούρσα στο αγώνισμα δρόμου των 600 μέτρων την Κυριακή να αναδειχθεί τρίτος πανελληνιονίκης σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με επίδοση 1:27.56 και κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, είχαμε την ρίπτρια Γεωργία Δομασή, να αγωνίζεται στο αγώνισμα της δισκοβολίας. Η Γεωργία αγωνίστηκε στον τελικό αφού είχε προκριθεί με σχετική άνεση από τους πρωινούς προκριματικούς του αγωνίσματός της σημειώνοντας βολή στα 27.96 μέτρα, την οποία όμως δεν κατάφερε να την βγάλει στον τελικό, με αποτέλεσμα η πρώτη και μεγαλύτερη της βολή στα 26.95 μέτρα να την κατατάξει στην 11η θέση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Μάριος Κουτσουρίδης αγωνίστηκε στο άλμα σε ύψος. Ο αθλητής κυνηγούσε ένα μεγάλο άλμα πάνω από τα 1.65 μέτρα, δυστυχώς όμως ο τραυματισμός των τελευταίων ημερών δεν τον επέτρεψε να το καταφέρει. Με το πρώτο του έγκυρο άλμα στο 1.55μ. οι μυϊκές ενοχλήσεις που είχε δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει και έτσι κατατάχτηκε στην 11 θέση.

Οι συμμετοχές της πρώτης ημέρας του πρωταθλήματος, έκλεισαν με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ80. Η ομάδα του Διομήδη αποτελούμενη από τους Ιωάννη Εμμανουηλίδη, Αθανάσιο Παπαναστασίου, Μάριο Κουτσουρίδη και Παύλο Εμμανουηλίδη, μετά από μια καλή κούρσα κατατάχθηκε 3η στην σειρά της και 13η στην γενική κατάταξη, σημειώνοντας χρόνο 39:90.

Την δεύτερη μέρα είχαμε το μετάλλιο του Εμμανουηλίδη. Επίσης η Γεωργία Δομασή αγωνίστηκε στη σφαιροβολία αλλά παρά το γεγονός ότι είχε προκριθεί με βολή στα 10.78 μέτρα ως 6η, ωστόσο στον τελικό του αγωνίσματος δεν κατάφερε να ρίξει βολή μεγαλύτερη από αυτή και κατετάγη 9η με βολή στα 10.59 μέτρα.

Τέλος, ο σπρίντερ Αθανάσιος Παπαναστασίου αγωνίστηκε στα τελικό των 80 μέτρων και με επίδοση 10:07 κατετάγη στην τιμητική 6η θέση του πανελληνιονίκη. Ο Παπαναστασίου είχε προκριθεί στον τελικό ως 7ος ανάμεσα σε 23 συναθλητές του από τους πρωινούς προκριματικούς του αγωνίσματος πετυχαίνοντας επίδοση 9.96. Την αποστολή συνόδευσε ο προπονητής Δημήτρης Παρασκευόπουλος.