Volley League: 18 ημέρες για να βρεθούν 18.000 ευρώ μόνο για την περσινή «τρύπα» στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

 

Με την έλευση του Ιουλίου αρχίζει και ένας μεγάλος αγώνας δρόμου για την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης να βρει άμεσα 18.000 ευρώ, που είναι τα χρωστούμενα από την περσινή μόνο σεζόν, ώστε ο σύλλογος να μπορέσει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς παίκτες και ταμεία και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αδειοδότηση.

Όλα αυτά πρεπει να έχουν γίνει μέχρι τις 18 του μηνός αφού η πρώτη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ για την αδειοδότηση των ΤΑΑ θα γίνει σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις στις 20 Ιουλίου. Συνεπώς απομένουν 18 ημέρες για να βρεθούν 18.000 ευρώ, αφού αυτό είναι το ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, από το άνοιγμα της περσινής μόνο σεζόν.

Βέβαια, πέρα από αυτές τις 18 χιλιάδες ευρώ θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα για να υπάρξει και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, να πληρωθούν transfer ξένων παικτών αλλά και προκαταβολές στους έλληνες που θα κλείσουν στην ομάδα. Αν και μπαίνουμε στον Ιούλιο δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία ανακοίνωση σε σχέση με το ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Σάκης Μουστακίδης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να ξαναζήσει τις περσινές περιπέτειες, έκανε μια μεγάλη επιλογή να παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη παρά την άκρως δελεαστική πρόταση του ΠΑΟΚ και έχει την πρόθεση το ρόστερ να κλείσει μέσα στο καλοκαίρι. Παρακολουθεί στενά το μεταγραφικό παζάρι, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κίνηση.

Ο λόγος που δεν έχει γίνει κίνηση έχει να κάνει ακριβώς με τα χρέη απέναντι σε παίκτες που αγωνίστηκαν την τελευταία σεζόν. Δεν μπορείς να ανακοινώνεις μεταγραφές χωρίς να έχεις εξοφλήσει τα χρέη σου, γιατί τότε κινδυνεύσεις να απαιτηθούν άμεσα αυτά τα χρήματα και να μην δοθούν οι απαραίτητες υπογραφές από τους παίκτες για την αδειοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι για να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα ένα ΤΑΑ πρέπει να έχει εξοφλήσει ή στην χειρότερη διακανονίσει τα χρέη προς όλους τους παίκτες της περασμένης χρονιάς και φυσικά να έχουν διακανονιστεί και τα προηγούμενα. Στην περίπτωση του Εθνικού αναζητούνται σε πρώτη φάση 18.000 ευρώ για να κλείσει η περσινή σεζόν.

Ωστόσο υπάρχουν πολύ σοβαρά χρέη προς παίκτες και από τα προηγούμενα χρόνια. Χρέη που έχουν διακανονιστεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στο ThrakiSportS, κάποιοι από αυτούς τους διακανονισμούς πάλι δεν έχουν τηρηθεί, με αποτέλεσμα να αναβιώνουν οι κίνδυνοι του παρελθόντος…