Μετάλλια (και) από Τυλιγαδά και Κατρατζή πέραν του Σοφιανίδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

 

Ο Νίκος Σοφιανίδης κατέκτησε το απόγευμα του Σαββάτου το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανδρών Γυναικών που διεξάγεται στην Αθήνα, στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα εγχώρια επιτυχία του, αφού επικράτησε του αήττητου Απόστολου Χρήστου.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μόνο θρακιώτικο μετάλλιο. Οι επιτυχίες είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή. Καταρχήν, τότε ο Σοφιανίδης είχε κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο στην διοργάνωση, αργυρό, πίσω από τον Χρήστου, στα 100 μέτρα ύπτιο.

Πιο πριν ωστόσο ο Αργύρης Τυλιγαδάς είχε επίσης καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Είχε τερματίσει 3ος στα 200 μέτρα πεταλούδα, πίσω από Δημητριάδη και Κωνσταντινέσκου. Ωστόσο όπως και στην περίπτωση του Σοφιανίδη, το μετάλλιο δεν χρεώνεται στον ΟΦΘΑ.

Για τον μεν Σοφιανίδη κερδισμένος είναι ο ΠΑΟΚ, ο μεν Τυλιγαδάς κολυμπά για λογαριασμό του Εθνικού Πειραιά. Όλα αυτά την Παρασκευή. Ωστόσο θρακιώτικη επιτυχία είχαμε και το Σάββατο, πέραν του χρυσού του Σοφιανίδη, που επίσης χρεώθηκε στον Πειραιά.

Ο άλλος μεγάλος θρακιώτης κολυμβητής, ο Χρήστος Κατραντζής από την Ξάνθη, που αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού, κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο. Σύνολο μέχρι στιγμής τέσσερα θρακιώτικα μετάλλια, αλλά κανένα για σύλλογο της Θράκης…