Χάλκινος ο Πάντσιος του Ρήσου Κομοτηνής στο Πανελλήνιο Παμπαίδων – Παγκορασίδων της Καβάλας

 

Στο βάθρο του άλματος εις τριπλούν του Βορείου Ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα, ανέβηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Κωνσταντίνος Πάντσιος του Ρήσου Κομοτηνής.

Ο Πάντσιος σημείωσε επίδοση 12,97μ και μάλιστα στην έκτη και τελευταία προσπάθειά του. Για δύο εκατοστά έχασε το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε ο Σπύρος Ανδρέας Καραλής του ΓΣ Αλμυρού με 12,99μ ενώ το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Σωτήρη Λεοντίδη του Ωρίωνα Καρδίτσας με 13.52μ.

Ο αθλητής του Ρήσου Κομοτηνής είχε σταθερά μεγάλα άλματα. Ξεκίνησε με 12,89μ και ακολούθησε ένα άλμα στα 12,78μ και ένα τρίτο στα 12,56μ. Ήταν άκυρος στην τέταρτη προσπάθειά του, έκανε 12.61μ στην πέμπτη και τελικά το καλύτερι άλμα του με 12,97μ στην έκτη και τελευταία.

Εβδομη αναδείχθηκε στα 1.000 μέτρα παγκορασίδων η Αγγελική Παπαπαναγιώτου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που διήνυσε την απόσταση σε 3.24.82. Ενδέκατη στη δισκοβολία η Γεωργία Δομασή του Διομήδη Ξάνθης με βολή στα 26.95 μέτρα.

Ενδέκατος αναδείχθηκε στο ύψος ο Μάριος Κουτσουρίδης του Διομήδη Ξάνθης που πέρασε το 1.55μ αλλά είχε τρεις αποτυχημένες στο 1.60μ. Στην 13η θέση τερμάτισε η ομάδα σκυταλοδρομίας παμπαίδων 4×80 μέτρα του Διομήδη Ξάνθης. Τέλος, στην 29η θέση τερμάτισε η ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης στα 4×80 μέτρα παγκορασίδων.

Τους αγώνες της πρώτης ημέρας που διεξάγονται στο Ανθή Καραγιάννη της Καβάλας παρακολούθησε από κοντά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ενώ στο στάδιο παραβρέθηκε και η δήμαρχος της πόλης Δήμητρα Τσιανάκα, χάρη στην οποία η διοργάνωση αντί να διεξάγεται στην Θράκη έχει πάει στην Καβάλα.

Στην φωτογραφία ο Πάντσιος και άλλα παιδιά του Ρήσου Κομοτηνής από παλιότερη παρουσία τους μαζί με τον προπονητή τους Διονύση Αργυρόπουλο στο στούντιο της ΕΡΑ Κομοτηνής. Όπως δήλωνε τότε, ασχολείται από την 4η Τάξη του Δημοτικού Σχολείου με το Στίβο, κι εδώ το μήλο κάτω από τη μηλιά έπεσε, καθώς ο πατέρας του ασχολούνταν με το στίβο.

«Προπόνηση κάθε μέρα. Μ’ αρέσει και το αγαπώ πολύ» δηλώνει ο ίδιος με καμάρι. Και αποδεικνύεται ότι χάρη σε αυτήν την προπόνηση άρχισαν να έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα, όπως φαίνεται από το μετάλλιο που κατέκτησε στην Καβάλα, το μόνο θρακιώτικο στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α’…