Σε φυλάκιση 27 μηνών (με τριετή αναστολή) καταδικάστηκαν οι Τζιμοτούδης, Δερμανόπουλος του Συνδέσμου Διαιτητών Έβρου

 

Σε φυλάκιση 27 μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Έβρου Απόστολος Τζιμοτούδης και ο Γραμματέας του Ιωάννης Δερμανόπουλος, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλέξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news, οι δυο πρώην διαιτητές και επί χρόνια παράγοντες του Συνδέσμου Διαιτητών Έβρου, ήταν κατηγορούμενοι και καταδικάστηκαν ο καθένας σε 27 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή χωρίς ελαφρυντικά, για τα αδικήματα της:

  1.  ψευδούς καταμήνυσης από κοινού κατά συρροή
  2. συκοφαντική δυσφήμιση από κοινού, κατά των πρώην συμβούλων της Ε.Π.Σ. Έβρου, Μπίκου Θεόδωρου (Προέδρου επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Έβρου & β’ αντιπρόεδρο του Δ.Σ) και Χατζηχρήστου Ευάγγελου (Προέδρου επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Έβρου και ταμία του Δ.Σ.).

Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2013, όταν οι Τζιμοτούδης, Δερμανόπουλος κατέθεσαν καταγγελία στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζοντας ότι οι δυο παράγοντες της ΕΠΣ Έβρου διαχειρίζονταν θέματα της Επιτροπής Διαιτησίας, μεταξύ των οποίων και τα οικονομικά, χωρίς αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη καταγγελία μπήκε στο αρχείο από τον εισαγγελέα, αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος των δύο παραγόντων και τότε οι Μπίκος και Χατζηχρήστου κατέθεσαν μηνύσεις και αγωγές εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Έβρου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Η υπόθεση πήρε δυο φορές αναβολή εκ μέρους των κατηγορουμένων, οι οποίοι μάλιστα και το 2017, πριν ένα χρόνο δηλαδή, κατέθεσαν και πάλι την ίδια καταγγελία με το 2013 στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι προέκυψαν νέα στοιχεία. Όμως και αυτή η καταγγελία τους τέθηκε στο αρχείο και μάλιστα ζητήθηκε και η τοποθέτηση της ΕΠΟ δια του Προέδρου της Βαγγέλη Γραμμένου, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια θέματα από τον εισαγγελέα. Παράλληλα, οι δυο παράγοντες της διαιτησίας καταδικάστηκαν στα αστικά δικαστήρια να πληρώσουν χρηματική αποζημίωση στους Μπίκο, Χατζηχρήστου.

Πριν λίγες μέρες έγινε η δίκη για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και οι Απόστολος Τζιμοτούδης και Γιάννης Δερμανόπουλος καταδικάστηκαν ο καθένας σε 27 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή χωρίς ελαφρυντικά, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλέξανδρούπολης.