Παρουσιάζεται το Σάββατο στην Ξάνθη το βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» του Νίκου Αγγελίδη

 

Μετά τις παρουσιάσεις σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα στις αρχές του μήνα, παρουσιάζεται επίσημα το ερχόμενο Σάββατο και στην Ξάνθη το βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη, που ήδη έφτασε στην δεύτερη έκδοσή του και αποτελεί best seller.

Μάλιστα, σε αυτήν την 2η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, που είναι εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος”, υπάρχουν επιπλέον στοιχεία σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 302 σωματεία σε όλο τον κόσμο από τα τέλη του προπερασμένου αιώνα που καταγράφονταν στην πρώτη έκδοση, φτάνουμε στην δεύτερη στα 361!!! Μέσα από 320 πολύχρωμες σελίδες με περισσότερες από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων, οι φίλοι της ΑΕΚ, αλλά και οι λάτρεις της ιστορίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού γνωρίζουν, μέσα από το βιβλίο αυτό, νέα άγνωστα στοιχεία για τόπους και ομάδες που έχουν κάτι να πουν για την ΑΕΚ και τον δικέφαλο αετό.

Η όλη δουλειά, που έγινε με την επίσημη στήριξη της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και της ΚΑΕ ΑΕΚ, περικλείεται σε πάνω από 60.000 λέξεις. «Το έναυσμα για την καταγραφή όλων των ομάδων που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν τον δικέφαλο αετό ως σύμβολο στην καρδιά των αθλητών, αποτέλεσε μια φωτογραφία της δεκαετίας του ’80 με κάποιους ποδοσφαιριστές που φορούσαν φανέλες της ΑΕΚ στην Ουγγαρία. Ήταν η ΑΕΚ Μπελογιάννη, η ομάδα του χωριού που φτιάχτηκε έξω από τη Βουδαπέστη από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες. Πέντε χρόνια έψαξα, με πάθος, για να εντοπίσω σε κάθε σημείο του πλανήτη το στίγμα της ΑΕΚ», είχε δηλώσει  ο Νίκος Αγγελίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΑΕΚ Μπελογιάννη πολλοί από τους πολιτικούς πρόσφυγες ήταν Εβρίτες και δεν είναι τυχαίο ότι ο νυν πρόεδρος της ΑΕΚ Μπελογιάννη κατάγεται από την Θράκη, όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS σε ένα παλιότερο δημοσίευμά του (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ). Πολλές ΑΕΚ υπάρχουν όμως και στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Από την ΑΕ Κομοτηνής μέχρι την ΑΕΚ Έβρου, την ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης, την ΑΕΚ Κυψέλης στην Ξάνθη στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκδήλωση του προσεχούς Σαββάτου στο ξενοδοχείο “Νατάσσα”.

Η ίδρυση της ΑΕΚ στην Αθήνα το 1924, από αθλητές που μεσουρανούσαν στα ελληνικά αθλητικά σωματεία της Κωνσταντινούπολης, είναι απλά η αφύπνιση για το τι θα επακολουθήσει. Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού. Οι ιστορίες της ΑΕΚ από την Θράκη ήδη κυριάρχησαν στις τρεις παρουσιάσεις σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, γα τις ανάγκες της καθεμιάς χρησιμοποιήθηκαν γιγαντοοθόνες όπου προβάλλονταν ειδικά αφιερώματα.

Αυτό θα γίνει το Σάββατο και στις 20:00 το βράδυ στο “ξενοδοχείο Νατάσσα” στην Ξάνθη, με την εκδήλωση  όπου τον συντονισμό και την παρουσίαση θα κάνει ο πρόεδρος της ΑΕΚ Κυψέλης Βαγγέλης Καραγιαννίδης, ενώ για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Βασιλική Μαχαίρα, Σαμή Καραμπουγιούκογλου και Παναγιώτης Ζιώγας (όπως έγινε και στην αντίστοιχη εκδήλωση της Κομοτηνής). 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΥΠΟΓΡΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ TRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ