Μεσογειακοί Αγώνες: Υπερασπίζεται τον τίτλο του στην Ταραγόνα διεκδικώντας όριο για Βερολίνο ο Κώστας Μπανιώτης

 

Η ώρα του Κώστα Μπανιώτη στην Ταραγόνα πλησιάζει. Ο κομοτηναίος άλτης αγωνίζεται το βράδυ της Παρασκευής στον μεγάλο τελικό του ύψους στους Μεσογειακούς Αγώνες, επιδιώκοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του μεσογειονίκη που κατέκτησε πριν πέντε χρόνια στην Τουρκία.

Ο Μπανιώτης επιδιώκει να διατηρήσει τα σκήπτρα και δεν έχει κρύψει ότι αυτός είναι ένας από τους μεγάλους στόχους της χρονιάς. Ξέρει όμως ότι για να τα καταφέρει θα πρέπει να κάνει μια επίδοση που πιθανότατα θα του εκπληρώσει και τον άλλο μεγάλο στόχο, που είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, σε ένα μήνα από τώρα.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο Μπανιώτης χρειάζεται επειγόντως ένα άλμα πάνω από τα 2 μέτρα και 28 εκατοστά. Η αλήθεια είναι ότι το έχει πετύχει φέτος, σε μίτινγκ στο Καυτανζόγλειο, αλλά εκείνο το 2,31μ δεν έχει καταμετρηθεί επίσημα γιατί το συγκεκριμένο μίτινγκ δεν ήταν ανάμεσα στα αναγνωρισμένα από την ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας του Μπανιώτη στην Ταραγόνα ξεκινά στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής και ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής αποτελεί αυτή τη στιγμή την σημαντικότερη θρακιώτικη ελπίδα για ένα θρακιώτικο μετάλλιο στην διοργάνωση, που ολοκληρώνεται την Κυριακή (εξαιρουμένων των ομαδικών αθλημάτων).

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Μάρκος Γκούρλιας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ κατεβαίνοντας κάτω από τα 14 λεπτά στα 5 χιλιόμετρα, αλλά η εντυπωριακή αυτή για τα ελληνικά δεδομένα επίδοση δεν αρκούσε για βάθρο σε μια διοργάνωση όπου μετέχουν και παραδοσιακές χώρες των μεγάλων αποστάσεων όπως η Αλγερία και η Τυνησία.