Μουντιάλ 2018: Οι εκτιμήσεις του Μάνουελ Ρόκα για τα προβλήματα της Ισπανίας και τη συνέχεια

 

Ο Ισπανός πρώην παίκτης αλλά και προπονητής του Πανθρακικού Χοσέ Εμανουέλ Ρόκα μίλησε για τη συμμετοχή της Ισπανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας και τα υπόλοιπα φαβορί της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Πάθαμε κάτι πριν το Μουντιάλ με τον προπονητή, με την κόντρα μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της ομοσπονδίας. Χάσαμε εκεί λίγο τη μπάλα αλλά οι παίκτες έχουν προσωπικότητα να διορθώσουν στον αγωνιστικό χώρο αυτό που έχουμε χάσει έξω. ο Ιέρο είναι τρομερός άνθρωπος στην Ισπανία και στη Ρεάλ, προσωπικότητα μεγάλη και μπορεί να διαχειριστεί το κλίμα και την ποιότητα των παικτών δεν έχουν παίξει ακόμη το ποδόσφαιρο που βλέπαμε πριν χρόνια αλλά θα γίνει κ αυτό».

Για το ότι η Ισπανία θεωρείται φαβορί, απάντησε (πριν την διεξαγωγή του 2-2 με την Τυνησία): «Μερικές φορές είναι παγίδα αυτό, κάποιες ομάδες πιο φορμαρισμένες, όπως το Μεξικό, η Κροατία θα δώσουν μάχη, δεν έχουν σχέση με τις ιστορικές όπως η Βραζιλία και θα είναι καλό για τις μεγάλες χώρες να μη νομίζουν ότι όλα θα είναι έτοιμα. Έχουν ελπίδα και οι ομάδες που θεωρούνται ότι είναι στο δεύτερο σκαλοπάτι, αρκετή δυσκολία συνάντησε η Γερμανία, Γαλλία σίγουρα, Ουρουγουάη είναι ομάδα που είναι «κρυμμένη». Από τώρα νομίζω ότι θα δούμε το καλύτερο Μουντιάλ».

Μιας και μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Arena ο Ρόκα μίλησε και για την απόκτηση του Ντιγκινί από τον Άρη: «Για μένα είναι ένας παίκτης που πάντα ήθελα στο χόρτο, πρώτον, έχει ποιότητα, δουλεύει καλά, δεν αφήνει φάση χωρίς να τη δουλεύει και δεύτερον μπορεί να καλύπτει οποιαδήποτε θέση, είτε 8άρι είτε εξτρέμ, μέχρι σέντερ φορ. Έχει πολλά στοιχεία, ούτε αυτός ξέρει αν είναι αριστεροπόδαρος, ή με το δεξί . Είναι από τους πιο αγαπημένους παίκτες από τη θητεία μου στον Πανθρακικό, ήταν πολύ σημαντικός για τη σωτηρία της ομάδας. Στη Γαλλία έχουν πολύ καλούς παίκτες που έχουν αυτή τη μίξη, αθλητές και ποιότητες. Στην Ισπανία μπορεί ένας παίκτης να είναι καλός αλλά του λείπουν τα αθλητικά στοιχεία. Όταν έχει μπάλα ο Ντιγκινί, δίνει καλές λύσεις».

Τέλος, για τον νέο προπονητή του Άρη Πάκο Ερέρα ανέφερε: «Μίλησα πριν δύο εβδομάδες μαζί του, είναι γνωστός προπονητής. Είναι θετικό για τον Άρη, μετά από κάποια χρόνια που δεν μπορούσε ο Άρης να είναι στη Σούπερ Λιγκ. Είναι δουλευταράς, προσέχει κάθε λεπτομέρεια και βγάζει το καλύτερο από την ομάδα. Παρακολουθεί πολύ ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, δεν είναι μόνο ότι βλέπει το πρωτάθλημα που είναι. Ήταν πρωτοπόρος τότε ακόμη με τον Μπενίτεθ, που δεν υπήρχε το βίντεο, έψαχνε για να βρει, ψάχνεται γενικά με το ποδόσφαιρο».