Α2 Γυναικών: Σοκ από την απόφαση της Νέας Βύσσας να μην κατέβει στο πρωτάθλημα διαλύοντας το γυναικείο τμήμα

 

Την απόφαση να μην συμμετάσχει στην Α2 Γυναικών έλαβε η διοίκηση του ΑΟ Νέας Βύσσας με αποτέλεσμα η ομάδα του Έβρου να μείνει εκτός Εθνικών πρωταθλημάτων την φετινή χρονιά καθώς έχει περάσει η ημερομηνία δηλώσεων στην Β Εθνική, δηλαδή στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ.

Αυτήν την σοκαριστική είδηση μετέδωσε το πρωί το volleyplanet, σε θέμα που υπογράφει ο Ορεστιαδίτης δημοσιογράφος του Δημήτρης Αρβανιτίδης, που είναι προφανές ότι διαθέτει έγκυρη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ΑΟ Νέας Βύσσας έχοντας αγωνιστεί στην κατηγορία δύο συνεχόμενες χρονιές, το φετινό καλοκαίρι αντιμετώπισε πρόβλημα στο θέμα προπονητή και κατά συνέπεια στην στελέχωση της ομάδας με αποτέλεσμα η διοίκηση των «κυανοκίτρινων» να μην δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία και να ρίξει το βάρος της αποκλειστικά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Στόχος της διοίκησης είναι να «επενδύσει» στις ακαδημίες της με έμπειρους προπονητές που θα δουλέψουν συστηματικά τα επόμενο διάστημα προκειμένου να εκμεταλλευθούν το αγωνιστικό «κενό» της γυναικείας ομάδας και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να την ανάδειξε νέων κοριτσιών που θα αναλάβουν δράση τα επόμενα χρόνια.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο σύλλογος του Έβρου αν και έχει περιθώριο να αναθεωρήσει έως τις 2 Ιουλίου (ημερομηνία που κλειδώνουν οι συμμετοχές στην Α2), έχει ήδη στείλει έγγραφο στην Ομοσπονδία όπου και την ενημερώνει για την απόφασή του.

Έτσι σύμφωνα με την εγκύκλιο των πρωταθλημάτων ο ΑΟ Νέας Βύσσας θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 2500 ευρώ, την φετινή χρονιά δεν θα αγωνιστεί σε κανένα πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν (2019-2020) θα ξεκινήσει από την Β Εθνική έχοντας ποινή -12 βαθμούς.