Μουντιάλ 2018: Ο Αντώνης Αντωνιάδης σχολιάζει όσα έγιναν τις πρώτες δύο αγωνιστικές και προβλέπει τη συνέχεια

 

Την άποψή του για τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας κατέθεσε ο Αντώνης Αντωνιάδης, μιλώντας στο ‘’Πρακτορείο FM104,9’’. Ο «ψηλός» του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσε, παράλληλα, την εκτίμησή του για τις χώρες που έχουν τα φόντα να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Για το τι λείπει από το Μουντιάλ, ο Ξανθιώτης πρώην άσος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, τόνισε: «Λείπουν δυο χώρες, ιστορικά ποδοσφαιρικές, η Ολλανδία και η Ιταλία. Σαν να έχει μειωθεί η δυναμική της Ευρώπης. Φυσικά στεναχωριέμαι που λείπει και η Εθνική μας αλλά… χαλάλι αφού αποκλειστήκαμε από την Κροατία».

Και συμπλήρωσε για την Κροατία αλλά και τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής: «Η Κροατία είναι μετά το Βέλγιο η έκπληξη του φετινού Μουντιάλ. Ακολουθεί το Μεξικό. Δεν είναι ομάδες που παραδοσιακά προχωρούν αλλά νομίζω πως θα το παλέψουν. Εξαρτάται και από τις διασταυρώσεις στη συνέχεια αλλά έχουν τις ικανότητες να φτάσουν ως τα ημιτελικά, γιατί όχι και στον τελικό».

Για το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ο πέντε φορές πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής επεσήμανε: «Παραμένει παραδοσιακή δύναμη η Βραζιλία, θιασώτης της οποίας είμαι κι εγώ. Δεν υπάρχουν οι παλιοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές ωστόσο και στα δυο παιχνίδια δημιούργησαν κι έχασαν πολλές ευκαιρίες. Κι ομάδα που κάνει ευκαιρίες, θα βάλει και γκολ. Αρκεί ο Νεϊμάρ, ο σταρ της ομάδας, να περιορίσει τα νεύρα του. Αυτός, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λούκα Μόντριτς, ο Χάρι Κέιν είναι πρόσωπα από τα οποία η ομάδα περιμένει πολλά».

Για τον ποδοσφαιριστή που έχει ξεχωρίσει ο πρώην πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) σημείωσε: «Ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι σταρ αλλά είναι και… χαμάλης. Κάνει ό,τι ακριβώς θέλει ο προπονητής του και αγωνίζεται όπου τον χρειάζεται η ομάδα του. Δεν εντυπωσιάζει τον κόσμο αλλά η προσφορά του είναι αδιαπραγμάτευτη. Πρώτος στην επίθεση, πρώτος και στην άμυνα. Τον θαυμάζω για την εργατικότητά του».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιο ‘’φρέσκο’’ πρόσωπο στη φετινή διοργάνωση είπε: «Δεν έχουμε δει καινούρια πρόσωπα, κάποιο αστέρι παγκοσμίου διαμετρήματος. Παλιότερα, σε κάθε Μουντιάλ, κάποιος ξεχώριζε. Όλοι είναι καλοί, αφού βρίσκονται σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τώρα βλέπουμε γνωστά πρόσωπα. Δεν υπάρχει κάποιο καινούριο αστέρι».

Για την απογοήτευση του τουρνουά ο Ξανθιώτης που είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη το 1972 ήταν ξεκάθαρος: «Η Αργεντινή δεν έχει καλό κλίμα στο εσωτερικό της. Η εικόνα του γηπέδου είναι και η εικόνα των αποδυτηρίων. Ο καθένας κάνει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι. Γι’ αυτό και έχει μόνο έναν βαθμό μετά από δυο παιχνίδια. Ανέκαθεν η Αργεντινή ήταν ομάδα που έφτανε μακριά. Αν όχι μέχρι τους ‘’4’’, ως τους ‘’8’’ ήταν σίγουρα. Σ’ αυτή τη διοργάνωση είναι απαράδεκτη».

Για το τι λείπει από την Αγγλία, ο πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 τόνισε: «Εντάξει, το να επαναλάβει το θαύμα του ’66 και να πάρει το τρόπαιο, δεν πρόκειται. Η Αγγλία έχει το καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά εκεί οι περισσότεροι που παίζουν είναι ξένοι. Γι’ αυτό και δεν έχουν πολύ καλή εθνική ομάδα. Είναι μια σταθερή αξία, παίζει ελεύθερα, έχει έναν καλό σέντερ φορ που τη μισή ευκαιρία την κάνει γκολ – τον Κέιν της Τότεναμ – αλλά χρειάζονται και πολλά ακόμη».

Τέλος, για τη χρήση του Video Assistant Referee (VAR) ο Αντώνης Αντωνιάδης επεσήμανε: «Το VAR διορθώνει το ανθρώπινο λάθος. Βέβαια, το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, δεν είναι δυνατόν κάθε τρεις και λίγο να σταματάει το παιχνίδι. Αλλά κι οι διαιτητές είναι άνθρωποι, μπορεί να κάνουν κάποιο λάθος για τον άλφα ή βήτα λόγο. Εκεί που κρίνεται ένας τίτλος, μια πρόκριση είναι απαραίτητη η χρήση του. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το VAR βοηθάει. Ο διαιτητής είναι ο κυρίαρχος του αγώνα αλλά πολλές φορές δεν τον βοηθάει η φάση. Πλέον, το VAR τον διευκολύνει».