Μεσογειακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία ο Μιχαλεντζάκης επιτυγχάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο

 

Μία ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του έγραψε την Δευτέρα ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο Εβρίτης πρωταθλητής έγινε ο πρώτος παραολυμπιονίκης που αγωνίζεται σε επίσημη διοργάνωση συμμετέχοντας στην αποστολή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δηλαδή σε κορυφαία διοργάνωση αρτιμελών.

Ο Μιχαλεντζάκης αγωνίστηκε πιο συγκεκριμένα στους Μεσογειακούς Αγώνες και στην ειδική κούρσα που διοργανώθηκε και αφορούσε τα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S10. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι ούτε το αγώνισμα αλλά ούτε και η κατηγορία του Μιχαλεντζάκη, που κανονικά αγωνίζεται στην πεταλούδα και στην κατηγορία S9.

Παρόλο που βρέθηκε ωστόσο απέναντι σε κορυφαίους αθλητές με μικρότερου βαθμού αναπηρία από την δική του, έκανε εντυπωσιακή κούρσα και τερμάτισε σε 1.00.70, χρόνος που αποτελεί την κορυφαία επίδοση του κόσμου για το 2018 στην κατηγορία S9. Βέβαια, με τον χρόνο αυτό στην συγκεκριμένη κούρσα και απέναντι στους συγκεκριμένους αθλητές κατέλαβε την 10η θέση, αλλά αυτό λίγη σημασία είχε.

Το σημαντικό είναι ότι ο Μιχαλεντζάκης, που ως γνωστόν είναι και φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και αθλητής του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου, έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην προσωπική του καριέρα. Στην Ταραγόνα συνοδευόταν από τον προπονητή του Τάσο Καλλιτσάρη. Οι δυο τους αναμένεται να επιστρέψουν από την Ισπανία στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη.