Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά με τέσσερις ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Θράκη στην προσεχή διοργάνωση

 

Το νέο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος, στο οποίο όπως έχει γραφτεί έχει προταθεί να λαμβάνουν μέρος και οι Κυπελλούχοι της κάθε ΕΠΣ, παρουσιάστηκε και ενεκρίθη την περασμένη Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα το ThrakiSportS την επομένη της διεξαγωγής του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αποφασίστηκε το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από την προσεχή κιόλας περίοδο και να μετέχουν σε αυτήν οι κυπελλούχοι της σεζόν που ολοκληρώθηκε, δηλαδή εν προκειμένω από τον Έβρο η Θράκη Φερών, από την Ροδόπη η Δόξα Προσκυνητών και από την Ξάνθη ο Άρης Αβάτου – παρά το γεγονός ότι ήδη έχει διεξαχθεί και το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Φυσικά, στο Κύπελλο Ελλάδος της νέας σεζόν θα λάβει μέρος και ο ΑΟ Ξάνθη, ωστόσο ως ομάδα της Super League κατά πάσα πιθανότητα θα αργήσει λίγο να μπει στον θεσμό. Κατά συνέπεια η Θράκη θα έχει τετραπλή εκπροσώπηση στο νέο Κύπελλο Ελλάδος, που πλέον έχει αποφασιστεί ότι θα διεξαχθεί με αυτόν τον τρόπο και θα πρέπει απλά να αναμένουμε την προκήρυξη για να μάθουμε τις πιο πολλές λεπτομέρειες, αν και όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, θα παραμείνουν μάλλον οι όμιλοι αλλά πιο πριν θα έχουμε νοκ άουτ παιχνίδια ανάμεσα στις ερασιτεχνικές ομάδες μέχρι να γίνουν 16 και μετά με τις ομάδες της Football League.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ  αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα:  «Παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής διοργανώσεων κ. Ψαρόπουλο, κι ενεκρίθη, το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, στο οποίο προβλέπεται να μετάσχουν οι 16 ομάδες της Super League, οι 16 ομάδες της Football League και οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περιόδου 2017-18».