Πανελλήνιο Στίβου K18: Ασημένιος στην Κατερίνη με την τελευταία βολή ο Χρήστος Κανοτζιάν του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης

 

Το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό της δισοβολίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων που ολοκληρώθηκε στην Κατερίνη κατέκτησε ο Χρήστος Κανοτζιάν του Πρωτέα Αλέξανδρούπολης.

Ο Κανοτζιάν σημάδεψε στην έκτη και τελευταία βολή του τα 48.03 μέτρα και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ακριβώς στην προηγούμενη προσπάθεια ο Δημήτρης Παυλίδης του Αίαντα Κιλκίς είχε σημαδέψει στα 47.67μ αλλά τελικά περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Πρώτος αναδείχθηκε ο Κώστας Γεννίκης του ΟΦΚΑ Σέρρες με 54.39 μέτρα. Ο Κανοτζιάν κατά σειρά σημείωσε 47,40μ στην πρώτη προσπάθεια, ήταν άκυρος στην δεύτερη, 45,58μ στην τρίτη, 45,76 στην τέταρτη, 46,76 στην πέμπτη και 48,03 στην έκτη του προσπάθεια.

Στον ίδιο αγώνα ο Αθανάσιος Τσιακιρούδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έμεινε οριακά στην ένατη θέση. Είχε καλύτερεη επίδοση 43,31μ και για μόλις 17 εκατοστά δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα ώστε να έχει και άλλες τρεις βολές.

Στην 11η θέση του ακοντισμού αναδείχθηκε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης με 45,97 μέτρα. Ο Δημήτρης Τσιαμπατζίδης, επίσης του Πρωτέα, αναδείχθηκε 28ος στα 3.000 μέτρα παίδων με χρόνο 9.58.00.

Με το μετάλλιο του Κανοτζιάν η Θράκη ολοκληρώνει την παρουσία της στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων με δύο συνολικά μετάλλια, καθώς είχαμε το Σάββατο και το χάλκινο του Γιάννη Δομαση του Διομήδη Ξάνθης στην σφαιροβολία.